Yaz aylarının vazgeçilmezi ve ülkemizde bol yetişen karpuz çekirdeğinin insan sağlığına çeşitli faydaları olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, karpuz çekirdeğinin antidepresan ilaç kadar etkili olduğunu belirtiyor. İşte detaylar…

UZMANLAR KARPUZ ÇEKİRDEĞİ PEŞİNDE KOŞUYOR

Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat! Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat!

Karpuzun genelde kendisi tüketilip çekirdeği ayıklanıyor. Bilim insanları ise bu çekirdekleri inceleyip içeriğini açıklıyor. İçeriğinde yüksek oranda magnezyum, protein ve folat tespit edildi. Bu iki mineral, insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu mineraller arasında her alıyor.

KAPRUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL YENMELİ?

Uzmanlar karpuz çekirdeğinin çiğ tüketilmesini tavsiye etmiyor. Karpuz çekirdeklerinin kaynatılıp kavrularak normal çekirdek gibi tüketilmesinin psikoloji üzerinde ki faydaları ortaya çıktı.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

Pişirilen karpuz çekirdekleri sinir sisteminde olumlu etkiler sağlıyor. Magnezyum sayesinde sinir sistemi hücrelerinin deforme etme olma olasılığı düşer. Psikolojik sağlık sorunlarının başında sinir sisteminin hasar alması geliyor. Sinir sistemi zayıf olan kişilerin beyin uyarıcıları bozulur. Bu durumda psikolojik sorunlara sebep olur. Öte yandan karpuz çekirdeklerinin kemikleri güçlendirdiği ve vücut direncini artırdığı da biliniyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu