Anne sütü, antikorlar, bağışıklık hücreleri ve diğer koruyucu faktörler açısından zengindir. Bu sayede bebekleri ishaller, zatürre, kulak enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyonlardan korur.

Anne sütü alan bebeklerde astım, egzama ve alerjik nezle gibi alerjik hastalıkların gelişme riski daha düşüktür. Anne sütü ile beslenen bebeklerde obezite, diyabet ve kalp hastalıkları gibi kronik hastalıklara yakalanma riski daha düşüktür. Anne sütü, beynin gelişimi için gerekli olan yağ asitleri ve diğer besin ögeleri açısından zengindir. Bu sayede bebeklerin bilişsel ve zihinsel gelişimini destekler. Anne sütü ile beslemek, meme kanseri, yumurtalık kanseri ve kemik erimesi gibi kanser türlerine ve diğer kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Emzirme, anne ve bebek arasında duygusal bağ kurulmasına yardımcı olur.

Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları

Anne sütü, bebeğin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içeren, daima hazır ve hijyenik bir besindir.  Anne sütü, her zaman bebeğin vücut sıcaklığına uygundur. Anne sütü, bebeğin sindirim sistemi tarafından kolayca sindirilir ve emilir. Anne sütü ile beslemek, bebek maması almaktan daha ekonomiktir. Anne sütü, bebeğiniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Her anne, bebeğini en az 6 ay boyunca sadece anne sütü ile besleyebilir.

Editör: Adem Küçükkaya