Günümüzde mutfak da en çok tercih edilen model ankastre setler. Bu setin de diğer mutfak ürünleri gibi düzenli temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde kirler kalıcı hale gelip temizlik zorlaşacaktır. Ayrıca düzenli bir temizlik ankastrenin kalitesini de artıracaktır.

ANKASTRE FIRIN NASIL TEMİZLENİR?

1.AMONYAKLI KARIŞIM

Önce iki bardak suya yarım bardak amonyağı boşaltıp fırın temizleme karışımını elde edin. Fırın içinde yer alan termometre ve teli çıkarın. Bazı fırınlarda termometre olmayabilir bu sizi şaşırtmasın. Ardından amonyaklı karışımı fırının tüm içine sürün. Kir miktarına göre iki üç kere sürülebilir. Fırın teline de aynı karışımı lavabo içinde sürebilirsiniz. Birkaç saat bu karışımla bekletin ve sonra iyi bir şekilde durulayın. Fırınınız ve fırın teliniz tertemiz olacak.

2.SİRKELİ KARIŞIM

Bir bardak suya yarım bardak sirke karıştırın. Biraz da karbonat ekleyin ve fırın camını silin. Ayrıca bu karışıma az miktarda sabun da ekleyebilirsiniz. Ancak iyice durulayın.

FIRINDAKİ YAĞ LEKELERİ NASIL ÇIKAR?

Fırınlarımızda ki yağ lekelerini çıkarmak için çeşitli doğal yöntemler var. İşte birkaç öneri…

1.Sirke ve Buhar

Fırını ısıtın ve kapağını kapatın. İçerisine bir miktar beyaz sirke dökün. Bu işlemden sonra yine kapak kapalı kalmalı. Fırın sirke buharının etkisinde kalacaktır. Ardından açıp iyice temizleyin.

 2.Limon Suyu ve Karbonat

Limon suyu ve karbonatı karıştırın. Bu karışım macun haline gelecektir. Karışımı yağlı bölgelere sürün. Bir süre bekletin ve temizleyin.

Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın

3.Soda ve Sirke

Bir kâsede beyaz sirke ve sodayı karıştırın. Bu karışımı yağ lekelerinin üzerine sürüp biraz bekletin ve ardından temizleyin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu