Sözcü Gazetesi'nde önceki gün yapılan bir haberde Anagold'un bin  900 kişiyi işten çıkartacağı iddia edilmişti. Yapılan haberin yalan olduğu bugün ortaya çıktı. 

Geleceği görerek niyet okumacılığı yapan Deniz Gez isimli gazetecinin imzasıyla yazılan haberde, Anagold isimli altın madeninin bin 900 kişinin işine son vereceğine değiniliyor.  

610 personel çalıştırdığı öğrenilen Anagold'un bin 900 kişiyi nasıl işten çıkaracağı merak konusu olurken biz de Anagold çalışanları ile yaşananları konuşma fırsatı elde ettik. 

İliç'te konu ile ilgili olarak altın madeninde çalışan personellerden bilgi aldık. Yapılan haberle ilgili olarak "Çalışmayan bir madenin ne yapmasını bekliyorlar acaba?"  sorusunu soran Anagold çalışanları, Anagold'un toplam personel sayısının 610 olduğunu belirtiyor.

187 personelin işten çıkartılması ile ilgili sürecin başladığını belirten Anagold çalışanları, sürecin ne getireceğini bilmemekle birlikte bir çok anlamda Anagold'un taşın altına elini de koyduğunu ifade ediyor. 

Erzincan’da 2. Kamu Spor Oyunları tamamlandı Erzincan’da 2. Kamu Spor Oyunları tamamlandı

İşten çıkartılanlara Anagold'dan 4 Maaş Ek tazminat

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold tarafından işten çıkartılan 187 kişi için kıdem ve ihbar tazminatına ek olarak 4 maaş ek tazminat ödendiği öğrenildi. Ayrıca şehir dışına evini taşıyacak olanlar için nakliye, gelecek aylarda ödenmesi gereken çocuk ve yakacak yardımı noktasında da Anagold'un personelini desteklediği öğrenildi. 

Aynı zamanda yeniden üretime geçme süreçlerinin 1 yıl içerisinde tamamlanması halinde bu personellerin tekrar işe dönebilmesi için açık kapı bırakılmış. 

İşten çıkartılan personele sunulan bir diğer seçenek ise  ücretsiz izin. Bu seçenek te de tazminatlarını alan personel 1 yıl ücretsiz izinli sayılacak.  

DÜNE KADAR ANAGOLD KAPATILSIN DİYORLARDI !

Anagold çalışanları, genel olarak Anagold'da çalışmaktan memnun ve mutlu. Sözcü'nün bin 900 kişinin işten çıkarılacağına ilişkin haberine ithafen konuştuğumuz personeller "Düne kadar Altın madeni kapatılsın yayını yapan Sözcü gazetesi, bugün ise personel çıkartılacağından şikayet ediyor. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu" şeklinde konuşuyor. 

Sözcü Gazetesi Yalanı

Editör: Mücahit Özdemir