Sıcak yaz günlerinde dışarıya çıkıp yanıp kavrulmaya niyeti olmayanlar için evde güzel saatler geçirebilecekleri bir önerimiz var. Tabi ki film izlemek. Sinemalar.com sitesinden sizler için seçtiğimiz en iyi öneriler için sıralamaya başlayalım;

1. 300 Spartalı

300 Spartalı_720x960

Vizyon Tarihi: 16 Mart 2007
Süre: 117dk
Tür: Aksiyon, Macera, Savaş
Yönetmen: Zack Snyder
Senarist: Zack Snyder , Kurt Johnstad , Michael Gordon (i)
Yapımı: 2006 - Bulgaristan ,  Kanada ,  ABD

Oyuncular; Gerard Butler, Vincent Regan

Konusu

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

2. Günah Şehri

Günah Şehri_720x960

Vizyon Tarihi: 15 Temmuz 2005
Süre: 124dk
Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç
Yönetmen: Frank Miller , Quentin Tarantino , Robert Rodriguez
Senarist: Frank Miller
Yapımı: 2005 - ABD

Oyuncular; Bruce Willis,  Mickey Rourke

Konusu

En sert sokak dövüşçüsü yenilmez Marv, tanrıça kadar güzel Goldie ile beraber olur, fakat onu yatağında ölü bulur ve intikam peşindedir. Özel dedektif Dwight beladan kaçmaya çalışsa da o onu asla bırakmamakta, ve bir polisin katledilmesiyle de arkadaşlarını korumak için ne gerekirse yapmaya çalışmaktadır. Ve de şehirdeki en son dürüst polis Hartigan kariyerinin son saatinde, Senatörün sadist oğlundan 11 yaşındaki bir kızı kurtarmak üzere bir grupla beraber işe koyulur, ancak beklenmedik olaylar gerçekleşecektir.

3. Gladyatör

Gladyatör_676x960

Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2000
Süre: 171dk
Tür: Aksiyon, Dram, Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: John Logan , William Nicholson , David Franzoni
Yapımı: 2000 - İngiltere ,  ABD

Oyuncular;  Russell Crowe, Joaquin Phoenix

Üç, dörtten büyüktür Üç, dörtten büyüktür

Konusu

Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius ,Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.

4. Yenilmezler

Yenilmezler AVENGERS_668x960

Vizyon Tarihi: 4 Mayıs 2012
Süre: 145dk
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Yönetmen: Joss Whedon
Senarist: Zak Penn , Joss Whedon
Yapımı: 2012 - ABD

Oyuncular; Scarlett Johansson, Chris Evans,  Chris Hemsworth,  Robert Downey Jr.

Konusu

Yenilmezler, Marvel’in en çok iz bırakan kahramanlarını bünyesinde topluyor: Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow. Beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlıyor. S.H.I.E.L.D. adıyla bilinen uluslararası barışı koruma teşkilâtının yöneticisi olan Nick Fury, dünyayı böylesi bir felâketten kurtarmak için bir takıma ihtiyacı olduğunu anlıyor. Takıma adam seçmek için dünyanın dört bir yanını gezmeye başlıyor. Başrollerini Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ve Tom Hiddleston’un paylaştığı bu ekibe Stelan Skarsgard’la Samuel L. Jackson eşklik ediyor. Joss Whedon’un Zak Penn ile birlikte yazdığı hikayeden senaryolşatırdığı ve yönettiği Yenilmezler, ilki 1963 yılında basılan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan “The Avengers”tan uyarlandı. Aksiyon ve olağanüstü özel efektlerle dolu, muhteşem bir filme hazır olun.

5.  Yaralı Yüz

Yaralı Yüz_1280x703

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 1985
Süre: 170dk
Tür: Aksiyon, Dram, Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Senarist: Oliver Stone , Howard Hawks , Ben Hecht
Yapımı: 1983 - ABD

Oyuncular; Al pacino, Michelle Pfeiffer

Konusu
Tony Montana isimli Kübalı suçlu, Miami'ye gelip uyuşturucu lordu Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamakları hızla tırmanıp büyük bir suç şebekesinin başı olmasını sağlar.

Mısırlarınızı patlatıp ekran karşısına geçin. Şimdiden iyi seyirler.
  
 

Editör: Merve Kiraz