ÖSYM'den Personel Alımı! Başvurular Başladı ÖSYM'den Personel Alımı! Başvurular Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), İyilik Derneği Ağrı Temsilciliği ve İyilik Öncüleri Öğrenci Kulübü iş birliğiyle "Aksa Tufanı Perspektifinde Direniş Mücadelesi ve Biz" konulu bir konferans düzenledi. AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletisiyle başladı. Konferansa katılım yoğun olurken, konuşmalar Filistin’deki güncel gelişmelerin yanı sıra, İslam ümmetinin bu meseleye duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

İsrail’in Gazze’deki Katliamı ve Uluslararası Tepkiler

Konferansın konuşmacılarından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halid Üveysi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği şiddet ve yıkımları, uluslararası toplumun duyarsızlığına dikkat çekerek eleştirdi. Üveysi, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında, özellikle kadın ve çocukları hedef aldığını ve İslam ümmetinin bu duruma sessiz kalmasını eleştirerek, "İsrail, bu cesareti sadece Batı'dan almıyor, aynı zamanda İslam ümmetinin sessizliğinden de alıyor. 800 cami, kilise, okul ve hastane yerle bir oldu. Gazze’deki insanlar, çocuk, kadın demeden öldürülüyor,” ifadelerini kullandı.

Filistin için Vicdanlı Direniş ve İslam'ın Sorumluluğu

Doç. Dr. Üveysi, dünya çapında birçok vicdan sahibinin, özellikle Batı ülkelerinde sokaklara dökülerek Filistin halkına destek verdiğini söyledi. "İngiltere, Almanya, Fransa ve Amerika'da birçok vicdan sahibi insan, bu zulme karşı durdu. Ancak bizler, bu meselenin sadece insani değil, imani bir sorumluluk olduğunu unutmamalıyız. Beytülmakdis için harekete geçmezsek, imanımızı sorgulamamız gerekir," diye konuştu.

Akrabasını Kaybeden Bir Anne ve Gazze'nin Çektiği Acılar

Doç. Dr. Üveysi, Gazze'de yaşanan dramı kişisel bir boyutta anlatarak, akrabalarından 27 kişinin şehit olduğunu belirtti. Üveysi, Gazze’deki dramın bir başka boyutunu da paylaştı: "Kuzenim, Konya'da doktorasını bitirip Gazze'ye döndü. 7 Ekim 2023’te Aksa Tufanı başladı ve kuzenim 4 çocuğunu Gazze’de bırakıp eşiyle Türkiye'ye geldi. 4 ay boyunca her an çocuklarının şehadet haberini bekledi. Bir anne için böyle bir tercih yapmak ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? 'Keşke ben orada olsaydım ve birlikte şehit olalım' diyordu," diyerek duygusal bir anekdot paylaştı.

Gelecek Nesil İçin İslam Ümmetinin Sorumluluğu

AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit, İyilik Öncüleri Öğrenci Kulübü Danışmanı Zeynep Kızgın ve İyilik Derneği Ağrı Temsilcisi Hülya Polat da etkinlikte söz alarak, Gazze'deki soykırımı ve İslam ümmetinin sorumluluğunu tartıştılar. Prof. Dr. Geçit, Filistin'e karşı duyarlı olmanın sadece bir vicdan meselesi değil, aynı zamanda iman meselesi olduğunu vurguladı.

Konferans, Filistin’in maruz kaldığı zulme karşı duyarlı olmanın önemini bir kez daha ortaya koyarken, katılımcılar, Gazze halkına karşı sorumluluk taşıyan bir ümmet bilinci geliştirilmesi gerektiğini belirttiler. Etkinlik, üniversite öğrencileri ve akademisyenler için, insanlık ve adalet adına önemli bir farkındalık oluşturdu.

Kaynak: aavideo