SAĞLIK

Ağız enfeksiyonlarına birebir: A,C ve K vitamini içeriyor

Ağız ve diş sağlığı tüm beden sağlığı için oldukça önemlidir. Pek çok hastalık, ağız içerisindeki sağlık probleminden kaynaklanabiliyor.

Abone Ol

Uzmanlar sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için ağız ve diş sağlığına öncelik vermek gerektiğini belirtiyor. Doğal gıdaları kullanarak sağlığı dengede tutmak buradaki en önemli etken. Çeşitli besinler tüketmek tıpkı düzenli diş fırçalamak kadar önem taşıyor.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ BEDENE ETKİSİ

Ağız ve diş sağlığının bozulması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Diş eti iltihabı ve diş çürükleri gibi sorunlar ise; kalp hastalıkları, diyabet, solunum yolu enfeksiyonları ve düşük doğum ağırlığı gibi sistemik hastalıklara neden olabiliyor. Dolayısı ile diş sağlığına dikkat etmek gerekiyor.

DİŞ SAĞLIĞINA FAYDASI OLAN BESİN

Marul suyu, içeriğinde yüksek miktarda su ve vitaminler barındırıyor. Marulun içerdiği C vitamini ve diğer antioksidanlar; diş eti iltihaplarını önlemeye ve diş etlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Marul suyu içmek ya da ağız içerisinde çalkalamak, tükürük üretimini artırarak kuruluğunu önlüyor ve diş minesini koruyarak diş çürümesine karşı koruma sağlıyor.

Ayrıca marul sadece ağız ve diş sağlığına fayda etmez. Besin değeri yüksek olan marulun sağlığa olan faydaları; içerdiği vitaminler, mineraller ve diğer besin maddelerinden kaynaklanıyor. Marul düşük kalorili sebzelerin arasında yer alıyor. Bu da onu kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme için ideal bir seçenek haline getiriyor.

HAMİLE KADINLAR BOL TÜKETMELİ

Folat hamile kadınlar için önemli bir vitamin. Marulda folat açısından oldukça zengin. Bu vitamin, fetüsün sağlıklı gelişimi için gerekli. Hemen herkesin evinde bulunan marulun suyunu yaparak tüketmenizde pek çok fayda var.

MARUL İÇECEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

1 demet taze marul

1 su bardağı su

İsteğe bağlı olarak limon suyu veya nane yaprağı

Yapılışı:

Marulu iyice yıkayın ve yapraklarını ayırın.  Marul yapraklarını küçük parçalara bölün. Blender veya katı meyve sıkacağına marul yapraklarını ve suyu ekleyin. Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar blendırdan geçirin. Hazırladığınız marul suyunu bir süzgeç yardımıyla süzerek posasından ayırın. Böylece içeceğiniz hazır.