Öncelikle laptopu ne için aldığınız önemli. Hangi amaçla kullanacaksınız. Bir multimedya mı, bir oyun mu yoksa ofis işlerinde mi ya da bir kamera kayıt sisteminde mi? İlk olarak aradığınız ve istediğiniz özellikleri bir kâğıda yazmalısınız. Tabiki de laptop için ayırdığınız bütçenizle beraber.

Dünyanın en iyi 10 laptop markasına baktığımızda 2023 yılı itibariyle Asus, Dell, HP, MSI, Lenovo, Acer, Razer, Samsung, Alienware, Apple ve Microsoft ilk 10’daki sıralamayı oluşturuyor. Bu sıralama araştırma şirketleri tarafından inceleme, tasarım, teknik destek, innovasyon ve performans özellikleri dikkate alınarak hazırlanıyor.

Türkiye’de en çok tercih edilen laptop markalarına baktığımızda ise Lenovo, HP, Asus, Apple, Toshiba, Samsung vb. markalar olduğunu görüyoruz

2023 yılının son çeyreğinde ile birlikte teknolojiye doymaya hazır mısınız? Her anlamda teknolojinin çok ileri bir boyuta gitmesi özellikle laptop sektörünü de etkiledi. Listemizde ise pek çok Macbook ve Chromebook var. İşte detaylı listemiz…

·        Apple MacBook Air (13,6 inç, M2)

·        Microsoft Surface Dizüstü Bilgisayar Go 2

·        Dell XPS15 (9530)

·        Lenovo Yoga 9i

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin "TEKNOFEST 2024" çalışmaları meraklılarıyla buluştu Erzurum Teknik Üniversitesi'nin "TEKNOFEST 2024" çalışmaları meraklılarıyla buluştu

·        Lenovo Legion Slim 7i (Gen 8)

Bu ürünler şuan için alabileceğiniz en iyi laptoplar arasında yer alıyor. Microsoft ise bu anlamda en çok tercih edilen ürünlere dair bir duyuru da yaptı. Microsoft Surface Laptop Go 3 ve Surface Laptop Studio 2 laptoplarının yeni sürümlerinin satışa sunulduğunu da duyurdu.

Apple tarafından 2023 yılında 3 yeni farklı Macbook tanıtılırken Microsoft’ta bu anlamda geri adım atmış değil. Laptoplar açısından harika bir yıl olacak olan 2024 yılında fiyat olarak da ülkemizdeki fiyatların takip edilmesi önemlidir. Gelişen teknoloji ile birlikte laptopların daha hızlı, daha pratik ve daha cazip bir hale gelmesi de bekleniyor.

Masaüstü bilgisayar sevenler ise bu yıl taşınabilir ekranların keyfini sürmeye hazırlanabilir. Çünkü artık taşınabilir ekranlar sektörde adını duyurmaya başlayacak.

Editör: Saliha Kara