Kilo vermek her zaman pek çok kişinin gündemini meşgul ediyor. Bunun için fazla düşünmenize gerek yok. Yağları şıpır şıpır eriten mucize aslında gözümüzün önündeymiş. İşte yağların ve fazla kiloların en büyük düşmanı, metabolizma hızını artıran o mucize karışım.

Kilo vermek için dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzınız olması gerekir. Doğal ve besleyici gıdalarla desteklenen diyetler, kilo verme sürecini hızlandırabilir ve daha sürdürülebilir hale getirebilir. Tarçın, yeşil elma ve yoğurt ile yapılan bu mucize karışım size yardımcı olabilecek mükemmel bir üçlüdür. Peki, faydaları neler?

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Tarçın baharatı, metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca, tarçının termojenik etkisi vardır. Bu etki vücut ısısını artırarak yağ yakışını destekler. Karışımın içerisinde ki yoğurt ise yüksek protein içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Protein, sindirimi ve metabolizmayı artırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Tarçın, insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olan baharatlardandır. Bu sebeple tarçın sizde ki, ani açlık krizlerini ve tatlı isteğini azaltır, böylece aşırı yeme eğilimini de önler. Düşük glisemik indekse sahip olan yeşil elma kan şekerini dengede tutar. Lif içeriği sayesinde sindirimi yavaşlatır ve kan şekerinin ani yükselmesini önler.

TOKLUK HİSSİ VERİR

Yoğurt, yüksek protein ve kalsiyum içeriği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlayacak. Bu, öğün aralarında atıştırma isteğinizi azaltır ve günlük kalori alımını kontrol altında tutar. Yeşil elma da lif açısından zengin bir meyvedir. Lif, mideyi doldurarak uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur ve aşırı yeme ihtiyacını azaltır.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Yoğurdun  probiyotikler açısından zengin olduğu herkes tarafından biliniyor. Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi kolaylaştırır. Sağlıklı bir bağırsak florası, besinlerin daha iyi emilmesine ve sindirilmesine yardımcı olacaktır. Yeşil elma, sindirim sistemini destekleyen çözünür ve çözünmez lifler içerir. Bu lifler ise bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler.

YEŞİL ELMA, YOĞURT VE TARÇIN KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı doğal yoğurt

Kovancılar'da altyapı çalışması devam ediyor Kovancılar'da altyapı çalışması devam ediyor

1 adet yeşil elma

1 çay kaşığı toz tarçın

İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal (tatlandırmak için)

Yapılışı:

Yeşil elmayı iyice yıkayın ve kabuğuyla birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Doğranmış yeşil elmayı bir kâseye alarak üzerine yoğurdu ekleyin. Tarçını serpin ve iyice karıştırın.Karışımı ister hemen tüketin ister buzdolabında kısa bir süre soğutup tüketin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu