Binlerce model, binlerce renk seçeneği arasında, tarzınıza uyan aynı zamanda yüz şeklinize yakışacak güneş gözlüğünü bulmak kafanızı kurcalıyor olabilir. Ancak yüz şeklinizi biliyorsanız aradığınız gözlük şeklini açıklıyoruz...

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak Yüz Gözlük Şekli J 1280X871

Yüzünüz daire şeklindeyse ve dolgun yanaklara sahipseniz kare ve dikdörtgen model gözlükler, yüzünüzü olduğundan daha uzun gösterir. Yüzünüzde zıtlık oluşturacak olan bu gözlükler sizin için en uygun gözlük şekli denilebilir.

Oval Yüz

Oval Yüz Gözlük Seçimi 1280X864

Yüzünüzün uzunluğu genişliğine göre fazla ise ve yüzünüz orantılı görünüyorsa, çene ve alın kısmınız belirgin değilse yumuşak köşeleri olan kare gözlükler tercih edebilirsiniz.

Kare – Dikdörtgen Yüz

Kare – Dikdörtgen Yüz Gözlük Seçimi 1280X874

Yüzünüzün uzunluğu ve genişliği hemen hemen aynıysa ve yüz hatlarınız sert ve belirginse yüzün keskin hatlarını yumuşatmak için yuvarlak çerçeveli gözlükler seçebilirsiniz.

Elmas Yüz

Elmas Yüz Gözlük Seçimi 1280X870

Alnınız dar, çeneniz küçük ve sivri, elmacık kemikleriniz belirgin ise üst kısmı ağır ve köşeleri vurgulu güneş gözlükleri tercih edebilirsiniz. Çerçeve düz ya da yuvarlak olabilir.

Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular! Teninize ve ruhunuza iyi gelen kokular!

Kalp Yüz

Kalp Yüz Gözlük Seçimi 1280X873

Yüzünüzün alt kısmı dar, şakak ve alın kısmı geniş ise  geniş alnı daha dar gösterecek olan alt kısmı daha geniş çerçeveli gözlükleri tercih edebilirsiniz.

Üçgen Yüz

Üçgen Yüz Gözlük Seçimi 1280X871

Çene ve yanaklarınız geniş, alnınız dar ise gözlüğünüzü çene genişliğinde, çerçevesiz veya pilot tipi gözlükler tercih edebilirsiniz.

Editör: Sena ERDOĞAN