Bir döneme damgasını vurmuş ancak sonra unutuymuş icatlar listesi...

Uçan daire kamerası

Uçan Daire Kamerası 965X960

Geçmiş yıllarda da insanlar gizemli UFO'lara ilgi duyuyordu. Yetkililer neredeyse her gün yeni bir UFO raporu ile karşılaşıyordu. Tek bir gövdede iki farklı lensin yer aldığı cihazda lenslerden biri özel olarak tasarlanmıştı. Işığı renklerine ayırabiliyor, bu sayede bilim insanlarına bir nesnenin UFO olup olmadığı hakkında analiz yapabilme imkanı sunuyordu.

Cazibe başlığı

Cazibe Başlığı 1280X960

Bu icat, güzellik arayışında ki kadınların kafasına geçiriliyor, daha sonra vakum makinesi devreye giriyordu. Ürünün, kan dolaşımına etki ettiği bu sayede cildin doğal ve güzel bir görünüme kavuştuğu ileri sürülüyordu.

Şemsiyeli sigara tutucu

 Şemsiyeli Sigara Tutucu 1207X960

Sigara tiryakileri için tasarlanan bu ürün yağmurlu havalarda sigara içilmesini kolaylaştırıyordu.

Saat fonografı

Saat Fonografı 1280X845

Çalar saatlere karşı nefretin farkına varan bir mucit bu icatı tasarladı.  Bu icat, çirkin bir çalar saat sesi yerine en sevdikleri müzik eseriyle uyanmak isteyen insanlar arasında epey popülerdi.

Madam Rowley’nin Tuvalet Maskesi

Madam Rowley’nin Tuvalet Maskesi 1280X917

“Harry Potter” yeniden doğuyor “Harry Potter” yeniden doğuyor

Bu icatta ki tuvalet kısmı gece elbisesi anlamına geliyor. Helen M. Rowley isimli kadın, 1875 yılında “tıbbi amaçlı güzellik maddeleri” tasarladı. Dönemde icadın gözenekleri ve kan dolaşımını rahatlattığı, cildi güzelleştirdiği ve ayrıca sivilce ve cilt lekesi gibi “kusurları” gizlemek için benzersiz bir ürün olduğu belirtildi.

Editör: Sena ERDOĞAN