Hem rahat ir uyku için hem de odanızda şık bir ambiyans için nevresim takımı seçimi oldukça önemli. Nevresim takımı seçiminde pek çok faktöre dikkat etmek gerekir.

Kumaş seçimi
Kumaş seçimi rahatlık açısından en önemli unsurların başında gelir.

Keten: Keten kumaşlar, havadar olmalarıyla bilinir. Vücudun nefes almasını ve ekstra teri emmesini sağlar. Sıcak ve nemli yerlerde keten çarşaflar en doğru seçim olur. Ayrıca hassas cilde veya alerjiye sahip olanlar, keten çarşafların üstünde kendilerini daha iyi hissederler.

Pamuklu saten: Hem yumuşak hem şık bir kuşama sahip. Pürüzsüz ve nefes alabilir kumaş türlerinden biri. Yazın serin, kışın sıcak tutuyor. Pamuk saten yüzde 100 doğal pamuktan üretilir, 

Perkal: Yumuşak ve nefes alabilen bir özelliğe sahip. Mısır pamuğu olarak da bilinir. Vücudu serin tuttuğu için geceleri ısınma eğilimi gösterir. 

Nevresim Bakımı
Genel olarak çarşafların hepsi makinede yıkanabilir ve kuru temizleme veya herhangi bir özel deterjan kullanımı gerektirmez. Ancak çarşafları yıkarken bilinenin aksine yüksek bir ısıda veya büyük bir yükle kurutmak çarşafı yıpratır.

Ayrıca çoğu çarşaf, düşük ısıda ütülenebilir fakat çekip büzüşmemeleri için yüksek ısılardan kaçınılması gerekir.

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor


 
 

Editör: Sena ERDOĞAN