Salatalık ve domatesi sakın bir arada tüketmeyin! Salatalık ve domatesi sakın bir arada tüketmeyin!

Sofraların olmazsa olmazı her öğün fazlaca tüketilen ekmek aslında sandığımız kadar gerekli değil. Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş ekmek tüketimi hakkında doğru bilinen yanlışlara değindi.

Kaslarınızın güçlenmesini, beyninizin gelişmesini istiyorsanız yağ ve protein yemelisiniz diyen Aktaş, kasların ekmeğe ihtiyacı var mantığını komik bulduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Aktaş, ekmek hakkında doğru zannettiğimiz yanlışlara dair şu açıklamayı yaptı;  “Vücudunuzdaki hücre duvarı bile fosforipitlerden yani yağdan ve proteinden oluşur. Beyninizin yüzde kırkı kolestrol yüzde kırkı da omega 3’den oluşur yani sağlıklı yağları bol bol tüketmeye ihtiyacınız var. Ama ekmeğe ihtiyacınız yok.

1 dilim ekmekten bir şey olmaz  mı? Cevap; olur çünkü 1 dilim ekmek gluten demektir. Gluten yapışkan bir moleküldür. Hamur yoğururken elinize yapışan moleküldür. Yediğiniz zamanda miğde bağırsak duvarına yapışır. Sizin gluten intioransınız varsa değil bir dilim ekmek, 1 lokma dahi yeseniz gluten içeride 3 ay kalır ve tüm hastalıkları tetiklemeye devam eder.”

Editör: Merve Kiraz