Uzmanlar, vertigonun baş dönmesi ile aynı şey olmadığını, insanlar sanki gerçekten dönüyormuş veya hareket ediyormuş veya dünya onların etrafında dönüyormuş gibi hissettiklerini söylüyor. 

Ambulans hizmetlerinde artık yapay zekâ öne çıkacak Ambulans hizmetlerinde artık yapay zekâ öne çıkacak

Vertigonun en karakteristik belirtisinin hastanın veya içinde bulunulan odanın hareket ettiği veya döndüğü hissidir. Gözleri odaklama sorunu, baş dönmesi, bir veya her iki kulakta işitme kaybı, denge kaybı, kulaklarda çınlama, bulantı ve kusma gibi belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Yutma güçlüğü, çift görme, göz hareketi kısıtlılığı, yüz felci, konuşma bozukluğu ve güç kaybı da görülen diğer belirtilerdir. 

doktor tarafından yapılan muayenede denge kaybı nedeniyle yürüme sorunları, göz hareketi sorunları veya istemsiz göz hareketleri, işitme kaybı, koordinasyon ve denge eksikliği, güçsüzlük gibi sorunların tespit edilebilir. 
Vertigoya neden olan herhangi bir beyin bozukluğunun nedeninin belirlenerek tedavi edilmesi gerekiyor.
Belirtiler ortaya çıktığında oturun veya uzanın. Yavaş yavaş aktiviteye devam edin. Ani pozisyon değişikliklerinden kaçının. Belirtiler ortaya çıktığında okumaya çalışmayın. Parlak ışıklardan kaçının. Yürüme konusunda yardıma ihtiyacınız olabilir. Belirtiler ortadan kalktıktan 1 hafta sonrasına kadar araba kullanmak, ağır makine kullanmak ve tırmanmak gibi tehlikeli aktivitelerden kaçının.
 

Editör: Adem Küçükkaya