Muş’ta, Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri, Anadolu Ajansı’nın (AA) 2024 yılına damgasını vuran olaylarını ve yaşamın farklı kesitlerini yansıtan fotoğraflarının yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı. VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar ve arıza ekibi, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektikleri fotoğrafları inceleyerek oyladılar.
Anadolu Ajansı’nın 2024 yılına ait önemli karelerinden oluşan "Yılın Kareleri" oylamasında, fotoğraflar “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor”, “Günlük Hayat” ve bu yıl özel olarak eklenen “Özgür Suriye” kategorilerinde değerlendirildi. VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, "Özgür Suriye" kategorisinde Emin Sansar’ın "Özgür ülkede ilk namaz" fotoğrafını, “Haber” kategorisinde Ali Jadallah’ın "Patlama anı" fotoğrafını, “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde ise Mert Alper Derviş’in "Zor imtihan" fotoğrafını seçti. Ayrıca, “Günlük Hayat” kategorisinde Nurettin Boydak’ın "Gece buluşması" ve “Spor” kategorisinde Cemal Yurttaş’ın "Gitme dur" fotoğraflarına oy verdi.
VEDAŞ arıza ekibi ise farklı kategorilerdeki fotoğraflara oy verirken, "Özgür Suriye" kategorisinde Hüseyin Nasır’ın "Yola devam", “Haber” kategorisinde Ali Jadallah’ın "Acısına sarılmış" ve Özkan Bilgin’in "Gece nöbeti" fotoğraflarını tercih etti. “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde, Nurettin Boydak’ın "Hayat damarları" fotoğrafı, “Günlük Hayat” kategorisinde Osmancan Gürdoğan’ın "Madenciler", Bestami Bodruk’un "Kar eğlencesi" ve Himanshu Sharma’nın "Güneşi yutan deve" fotoğrafları oyladı. Ayrıca, "Spor" kategorisinde Jakub Porzycki’nin "Kıvılcım hızında" ve James Kamau’nun "Toz duman" fotoğraflarını değerlendirdi.
VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, Anadolu Ajansı'nın geniş bir coğrafyada güçlü bir haber ağına sahip olduğunu belirterek, “Ajansın görüntüleme oranı çok yüksek. Bu fotoğrafları oylarken zorlandık, çünkü hepsi çok güzeldi. Ülkemizin sınırlarını aşarak doğru haberi dünyaya ulaştıran Anadolu Ajansına teşekkür ederim.” dedi.
Ekipten Ferhat Açıkses de, fotoğrafların güzelliğinden dolayı seçim yaparken zorlandıklarını ifade ederek, “Fotoğrafların hepsi birbirinden güzeldi. Fotoğrafları çeken muhabirleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.