Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor

Önceki yıllarda devam eden sorunların çözüme kavuşturulmadan halının altına süpürülmesi ve son olarak insan sağlığını tehdit etmeye başlaması vatandaşların tepkilerini arttırmıştı. Son olarak suya karışan maden atıkları köylülerin sağlık problemi yaşamasına neden olmuştu. Konuyu yerinde inceleyerek değerlendiren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise bölgede, gerekli çalışmaları yaparak yöre halkının takdirini topladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili; “Akyazı, Çakırman ve çevre köylerde her zaman ki gibi HES nedeniyle meydana gelen ve genellikle köylülerin cezalandırılması (çözüm üretilmemesi) ile sonuçlanan su problemi Vali Hamza Aydoğdu döneminde tersine işledi. Vali Aydoğdu su kirliliği nedeniyle madenin çalışmalarını, su numunelerinin sonuçlanacağı tarihe kadar durdurdu. Vatandaşın su hakkını isteyince mahkemelik olduğu, muhtarın bahanelerle görevden alındığı dönemden bu döneme geldik. Erzincan'ımıza hayırlı olsun diyelim” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Adem Küçükkaya