Uyku problemleri hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Günde en az 6 veya 8 saat uyumanın, hayat kalitesinde önemli derecede olumlu etkileri bulunuyor. Yatmadan 1 buçuk saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olmak gerekiyor.

Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!! Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!!

Kaliteli bir gece uykusunun daha sağlıklı beslenmeyi desteklediğine dikkat çeken uzmanlar, düzenli ve yeterli uykusu olan kişilerin bağışıklık sistemlerinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Sağlıklı bir metabolizma için günde 6 ila 8 saat uykuya ihtiyaç duyuluyor. Uyku alındığı zaman metabolizmanın düzene girdiğini vurgulayan uzmanlar, Geceleri düzenli uyuyan bireylerin sağlıklı beslenmeye eğilimleri arttığı gibi gün içerisindeki konsantrasyon problemlerinin azaldığı, zihinsel aktivitelerinin arttığı ve daha dinç oldukları göze çarptığını söylüyor.

Yatmadan 6-8 saat öncesine kadar kafein alımını durdurmak gerekiyor. Çay ve kahve gibi kafein içeriği yüksek içecekler yerine ıhlamur, melisa, papatya gibi bitki çayları tercih edilebilir. Ayrıca melisa ve papatya çayının yatıştırıcı etkisi uykuya geçmekte daha kolay olacaktır.
Akşam yemeğinde karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek besinler tüketildiğinde hazımsızlık ve mide problemleri ile karşı karşıya kalmanın kaçınılmaz olur. Uyku problemi yaşayanların, akşam yemeklerini daha hafif menüler ile geçirmelerinde fayda var. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde hiçbir şey yememeniz, uyku kalitenizi olumlu yönde etkileyecektir.

Editör: Adem Küçükkaya