Üniversite adayları tercih döneminde özellikle bu maddelere dikkat edin;
Doğru tercihte iki yön var. Bunlardan ilki duygusal yön; Seçeceğiniz mesleği sevin. İkinci yön ise mantık; Seçeceğiniz meslek, hayatınıza yön verecek ve hayat standartlarını belirleyecek. Bunarı göze alın.

Seçtiğiniz bölümü doğru algılıyor musunuz? Kazanmak istediği bir bölümü iyice incelemeden seçmiş olabilirsiniz. Bazı öğrenciler üniversiteye yerleştikten sonra seçtiği bölümün hayallerindeki gibi olmadığı görüyor. Bunun için öğrenci aklındaki bölüm gerçekten onun düşündüğü gibi mi, beklentilerini karşılıyor mu? Önce bu konuda emin olmalı.

Üniversitelerin tercih tanıtım günlerine mutlaka gidip yardım alın.

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı

Okumak istediğiniz üniversitenin eğitim kalitesini, derslerini ve akademik kadrosunu iyi araştırın.

Üniversitenin konumu da önemli konular arasında yer alıyor. İstediğiniz okul evinize uzaksa barınmayla ilgili mali bir külfet oluşabilir. Okul yaşadığıniz şehirde olsa bile ulaşım sorunu olabilir. Hemen her gün gidip geleceğiniz okul için ulaşım şartlarını dikkate alın.

Üniversitelerin kütüphane, yemekhane, öğrenci gazinosu gibi sosyal olanakları nasıl? Okulun staj imkanı, Erasmus Programı, çift anadal ve yandal programları var mı? Araştırın.

Tercih kılavuzunu iyi okuyun. Tercihleri başarı sıralamasına göre yapın. Kontenjanlar değişebileceği için sıralamalar da değişebilir.

Kazanma ihtimali yüksek olan tercihleri yapın. İstemediğiniz bölümleri sırf bir üniversiteye yerleşmek için tercih etmeyin.

Önceden yoğun ihtiyaç duyulan dallar bugün artık eskisi kadar tercih edilmiyor. Çünkü iş imkanları az ya da o alanlar dolmuş veya yeni alanlar açılmış durumda.

Günümüzde bilgisayar mühendisliği, e-ticaret, yazılım ve yapay zeka programları ya da psikoloji gibi alanlar çok daha rağbet görmeye başladı. 

Kaynak: İHA