Üniversite "Yapay Zeka ve Robotik Bursu ile Staj ve Sertifika Projesi" ile farklı bir bursla daha üniversite adaylarına eğitim imkanı sağlayacak.

Robotik, yazılım, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine ve endüstri mühendisliği, endüstriyel tasarım, yönetim bilişim sistemleri ve işletme alanlarında başarı elde eden, ürün geliştiren ve içerik üreten adaylar Haliç Üniversitesi'nden yüzde 100'e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler.

4-6 yaş grubu Kur'an kursları eğitim-öğretime başlıyor 4-6 yaş grubu Kur'an kursları eğitim-öğretime başlıyor

Haliç Üniversitesi ve AKINROBOTICS iş birliğiyle Yapay Zeka ve Robotik araştırma ve geliştirme alanında ilerlemek isteyen gençler, iki kurumun sağlayacağı ortak staj ve sertifika programlarıyla da profesyonel destek alabilecekler.

Çalışma için toplam kontenjan, ilgili bölümler için 50 öğrenci olarak hedeflenirken, bu alana yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yapacak olan Haliç Üniversitesi, gençlerin geliştireceği yapay zeka ve robotik uygulamalarla kendi Yapay Zeka ve Robotik ekosistemini geliştiren "ilk" üniversite olarak adını ilk sıralara yazdırmaya hedefliyor. Burs aynı zamanda Türkiye'nin ilk Akademik Yapay Zeka ve Robotik Bursu olma özelliğiyle de büyük bir önem taşıyor.

Burs kapsamında, yapay zeka, robotik, yazılım, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine ve endüstri mühendisliği, endüstriyel tasarım, yönetim bilişim sistemleri ve işletme alanlarında başarı elde eden, ürün geliştiren ve içerik üreten adaylar Haliç Üniversitesi'nden maddi değeri kişi başı yıllık yaklaşık 200 bin lirayı bulan ve yüzde 100'e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler.

Sertifika programlarıyla da öne çıkacak olan Haliç Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik AR-GE Merkezi ve ekosistemi, blok zincir, veri madenciliği, siber güvenlik, makine öğrenmesi, derin öğrenme, yönetim bilişim sistemleri, yazılım, kodlama, Humanoid & Robotik tasarım, Yapay Zeka marketing ve Yapay Zeka iş yönetimi eğitimleri ve sertifika programlarını da bu yıl hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN