Safra kesesi rahatsızlığından dolayı bir süredir Ankara’da tedavisi devam eden yazar, 77 yaşında vefat etti. Doğan, bugün ikindi namazını müteakip Hacı Bayram-ı Velî Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Taceddin Dergahı’na defnedilecek.

1947 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesinde dünyaya gelen yazar, Ankara Gazi Lisesini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’nun radyo-televizyon bölümünü bitirdi. 1972-1974 yıllarında Türk Tarih Kurumu Yeni Türkiye Araştırma Merkezi’nde çalışan yazar, askerlikten sonra Dergah Yayınları’nda yayın yönetmenliği yaptı. 1974 yılında Türkiye Yazarlar Birliğini (TYB) kuran Doğan, bir dönem TRT Genel Müdür danışmanlığı da yaptı.

Yazar ‘Batılılaşma İhaneti’ başta olmak üzere pek çok eseriyle gençliğe rehberlik eden Doğan, ‘dil’e olan adanmışlığını ‘Büyük Türkçe Sözlük’ ile taçlandırdı, “Türk dünyası kültür birliği” için büyük çaba gösterdi.

Yazar için İstanbul başta olmak üzere pek çok il’de selalar verildi.

Türkiye genelinde Ağustos ayında 134 bin 155 konut satıldı Türkiye genelinde Ağustos ayında 134 bin 155 konut satıldı

Ziyaret 1280X960

Doğu gazetesi olarak D. Mehmet Doğan’a Allah'tan rahmet, ailesine, okuyucularına, sevenlerine ve edebiyat camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu