Günlük yaşamda stresin artması kişilerde tükenmişlik sendromu oluşumuna yol açıyor. Bireyler bitkinlik, yorgunluk, tükenmişlik hissi ile kaygı ve anksiye atakları geçiriyor. 

Bu anlamda tüketilen bazı besinler tükenmişlik hissini en aza indirgiyor. İşte anksiyete gibi durumlarda tüketilmesi gereken 10 besin;

Ispanak, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler içeriğinde bulunan magnezyum ile yeterli miktarda günlük magnezyum almanıza katkı sağlar.

Somon ve uskumru gibi yağlı balıklar depresyon riskini düşürebiliyor.

Bitter çikolata kişinin ruh halini iyileştirdiği bilinen kafein ve N-asiletanolamin içeriyor.

Yoğurt, kefir gibi ürünler düzenli tüketildiğinde bağırsakta yararlı bakterilerin sayısını arttırarak iyi ruh halinin oluşumuna katkı sağlayabiliyor.

B grubu vitaminleri seratonin, dopamin ve ruh halinin iyileşmesinde rol alan diğer bazı maddelerin üretimini destekleyerek kişide ruh halini iyileştirir.

Kırmızı et, yumurta ve tavuk gibi hayvansal besinler mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun salgılanmasında rol oynar.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

Muz da seratonin salgılayarak mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar.

Ceviz, badem, kaju, fındık gibi besinler sağlıklı yağlar ve protein içerir. Bu besinleri tüketmek ruh halini olumlu yönde etkiler.

Yulaf; lifli beslenen kişilerin enerjilerinin daha yüksek ve ruh halinin daha iyi olur.

Kahve, kişide ruh halini iyileştiren dopamin ve norepinefrinin etkinliğini arttırır. 

Editör: Sena ERDOĞAN