Telefondaki tüm reklamlardan güvenli bir DNS ile kurtulmak mümkün, peki ama nasıl?

Bu eklentileri kullanmadığınız için utanmalısınız! Bu eklentileri kullanmadığınız için utanmalısınız!

AdGuard DNS, çevrimiçi reklamlardan ve istenmeyen içeriklerden korunmak için kullanılabilecek ücretsiz ve güvenli bir DNS, özellikle reklam engelleme ve zararlı siteleri filtreleme özellikleriyle bilinir. AdGuard DNS ile reklamlardan kurtulma süreci oldukça basit.

1. DNS AYARLARINI DEĞİŞTİRİN

Cihazınızda veya ağınızda  AdGuard DNS’i kullanmaya başlamak için DNS ayarlarını değiştirmeniz gerek. AdGuard’ın 2 temel DNS sunucu var.

-Reklam için engelleme için: 94.140.14.14 ve 94.140.15.15

-Aile koruması için: ( Reklamlar ve yetişkin içeriklerin filtrelenmesi için): 94.140.14.15 ve 94.140.15.16

2. AĞ AYARLARINA GİDİN

-Bilgisayarda: Windows veya maCOS ağ ayarlarına gidip Wİ-Fi veya Ethernet bağlantısını seçin, DNS ayarlarını manuel olarak yapılandırın ve yukarıdaki IP adreslerini girin.

-Mobil cihazlarda: İOS veya Android cihazlarda Wi – Fi ayarlarından bağlandığınız ağı seçin ve DNS ayarlarını değiştirin. AdGuard DNS sunucularını burada manuel olarak ekleyebilirsiniz.

3. REKLAMDAN KURTULUN

DNS ayarlarını AdGuard’a yönlendirdikten sonra  internette gezerken  birçok web sitesindeki  rahatsız edici reklamlardan otomatik olarak kurtulabilirsiniz. AdGuard DNS ayrıca, zararlı ve kötü amaçlı yazılım bulunduran siteleri de engelleyerk daha güvenli bir tarama deneyimiz sağlar.

Editör: Merve Kiraz