Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler

Artan sıcaklıklarda sıvı kaybını önlemek için günde 2 veya 2,5 litre su tüketilmesi gerekiyor. Üstelik suyun soğuk içilmesi tavsiye ediliyor. Soğuk suyun egzersiz anında içilmesi ise antrenmanın daha verimli geçmesine fayda sağlıyor.
Uzmanlar soğuk suyun faydası olduğu gibi zararları da olduğunu da belirtiyor. Uzmanlar, akut, kronik veya mevsimsel bir hastalık varsa soğuk su içilmemesi gerektiğini de ifade ediyor.
Soğuk su tüketimi yaz aylarında artıyor. Üstelik bazı kişiler kış aylarında da soğuk su içiyor. Uzmanlar soğuk suyun zararlı olmadığını ancak içerken hata yapıldığını söylüyor. Uzmanlara göre soğuk su içilir ama lıkır lıkır değil yudum yudum içilmelidir.
Tabi ki soğuk suyun bazı zararları da var. Diş rahatsızlığı, mide rahatsızlığı yaşayanlara veya migren atağı olanlara soğuk su önerilmez.
Soğuk suyun bilimsel bir zararı kanıtlanmış değil. Ancak hastalık durumlarında dikkat etmek gerekiyor.
Çocuklar çok fazla hareketli olduklarından çok terler ve su kaybederler. Bu sebeple çocukların da su tüketimine dikkat etmek bol su içirmek gerekiyor. Ancak yine eğer boğaz ağrısı gibi hastalık gibi bir durum varsa iyileşene kadar soğuk sudan uzak durmak gerekiyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu