YAŞAM

Sizi mest edecek kimyasaldan uzak doğal ev kokusu yapımı

Ev kokuları evinizin havasını tazeleyip ferahlatırken aynı zamanda evinizin hoş kokmasını sağlar. Üstelik kimyasal kokular yerine doğal kokular sizi kimyasaldan da korur.

Abone Ol

Kimyasal ürünler almak yerine evinizde oda kokunuzu siz yapabilirsiniz. Doğal ev kokuları hem gereksiz masraf yapmanızı engeller hem de sizi kimyasallardan korur. Üstelik bu doğal kokular sizi mest edebilir. İşte evinizde kolayca uygulayabileceğiniz birkaç doğal ev kokusu tarifi.

LİMON VE BİBERİYE KOKUSU

Limonun tazeleyici ve hafif kokusunu bilmeyen yoktur. Hafiflik veren limon kokusu ve biberiyenin keskinliği bir araya gelince muhteşem bir aroma meydana geliyor.

Malzemeler

1 adet limon

2-3 dal taze biberiye

1 çay kaşığı vanilya özütü

Su dolu ir tencerenin içine limonu dilimleyip atın. Ardından taze biberiye dalları ve vanilya özütünü de ekleyerek kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında tencerenin kapağını açın ve evinize mis kokusu yayılsın.

PORTAKAL VE TARÇIN KOKUSU

Canlı ve sıcak iki koku bir araya gelince özellikle kış aylarında evinizi bu kokuyla ferahlatabilirsiniz.

Malzemeler

1 adet portakal

3-4 adet çubuk tarçın

2-3 adet karanfil

Su dolu bir tencereye tüm malzemeleri atın ve kısıt ateşe koyun. Karışım kaynayınca buharının eve yayılması için tencerenin kapağını açın. Bu şekilde evinizi güzel bir koku saracak

KOKULU MUMLAR VE BUHURDANLIK

Evde güzel kokular yaratmak için doğal mumlar ve buhardanlıklar harika bir öneri olabilir. Balmumlarının içine esansiyel yağlar ekleyerek kullanabilirsiniz.