Birçoğumuzun kabusu olan sivilceler hayatımızı ve kendimize olan güvenimiz olumsuz etkileyen bir sorun olarak dünden bugüne var olmaya devam ediyor. Aslında sivilcelerden kurtulmak sandığımız kadar zor değil. uzmanların yönlendirmelerine dikkat ederek ve beslenme koşullarını düzenleyerek dpğru sonuçlara ulaşılabilir. Uzman önerilerine geçmeden 1 gecede oldukça etkili bir yöntemi sizlerle paylaşalım.

Sivilceyi yok eden tarif

1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaçığı tarçın
Bunları karıştırıp cildinize uygulayın, fakat cildiniz kuru ise 1-2 damla zeytinyağı koymanızda fayda var. 

Bitlenme Sorunu Nasıl Çözülür? Bitlenme Sorunu Nasıl Çözülür?

Uzmanlardan sivilceli cilde sahip olanlara öneriler 

Cildinizi Günde İki Kere Temizleyin

Eğer sivilceye yatkın bir cilt yapınız varsa günde iki kere cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Cildi yağlı kişilerin cilt bakımı yaparken salisilik asit içeren yağsız kremler kullanmaları önerilir. Yüz temizliğinde kullandığınız sünger ya da fırçaların cildi aşındırmaması da önemli bir detay.

Mutlaka Tonik Kullanın

Tonik kullanarak hem ciltteki kiri ve fazla yağdan kurtulabilirsiniz. Tonik cildinizin PH dengesini korumaya da katkıda bulunur. Eğer cildiniz yağlı değilse gereksiz bir kuruluğa neden olmamak için tonik kullanmaktan kaçınmalısınız.

Cildinizi Güneşten Korumanız oldukça önemli

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli kuralı güneşten sakınmaktır. Güneşin UVA ve UVB ışınları cildinize zarar vererek onu yıpratır ve yaşlandırır. Bunu engellemek için yaz aylarında cildinizi örtecek uzun kollu ve ince giysiler tercih edin. Güneşin yıpratıcı etkilerine karşı güneş kremini sadece sahillerde değil dışarıda olduğunuz her zaman kullanın.

Kozmetik Ürünlerde bunlara dikkat edin

Salisilik asit, benzoil peroksit ve kükürt gibi aktif maddeler içeren ürünler sivilcelerin cildinizdeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Cildinizi Nemli Tutmanız şart

Nemli bir cilt sağlıklı cildin önemli adımlarından biridir. Cildinizi nemli tutmazsanız cildiniz kuru ve enfeksiyonlara karşı savunmasız kalır.


 

Editör: Merve Kiraz