Sararmış plastik görüntüsünü ortadan kaldırmak için etkili temizlik karışımları mevcut. İşte sapsarı plastiği bile yeni almış gibi gösteren yöntemler.

Plastik eşyalar zamanla sararır ve kötü görüntüye sebep olur. Bu problemin ortaya çıkmasına neden olan faktörler ise genellikle sigara dumanı, yağ ve güneş ışığı olabilir. Ancak bu eşyaları eskisi gibi beyazlatmak mümkün.

Limon suyu

Limonun aydınlatıcı özelliği ve asidik içeriği bilniyor. Bu sayede limon suyu sararmış plastiği beyazlatabilir. Ancak plastik çok sarıysa, arınması imkânsız olabilir. O nedenle hafif lekeler için deneyebilirsiniz.

Önce limon suyunu bir kabın içerisine ekleyin ve plastik nesneyi içine atın. Büyük bir ürünse ürünün üzerine dökün. Bir saat veya daha uzun süre güneşte bekletin. Bu sayede rengi açılmaya başlar. İsterseniz sabunla ovarak durulayın. Gözle görülür bir farkı ortaya çıkacak.

Hidrojen peroksit

Öncelikle plastik bir torbayı hidrojen peroksitle doldurun. Plastik eşyayı torbaya batırabilir veya plastiği torbadaki maddeyle silin. Torbayı 3-4 saat güneşte bırakın. Temiz suyla duruladıktan sonra bir fırça yardımıyla tekrar hidrojen peroksit uygulayabilirsiniz. Temiz suyla durulayıp kurutarak işlem tamamlanacaktır.

Çamaşır suyu

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

Çamaşır suyu sarı plastikler için ve tüm temizlik işlemleri için vazgeçilmez bir kaynak. Ancak plastik çok sararmışsa çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Bir leğenin içinde çamaşır suyunu ve suyu karıştırın. Ardından plastiği çamaşır suyuyla ovun. Duruladıktan sonra beyazlaşacak.

Editör: Yasemin Dülgeroglu