Pek çok kişi şikâyetçi olduğu tıkanmış lavabo ve giderlerini açmak için yöntemler araştırıyor. Tıkalı lavabolar kötü kokusu ve hoş olmayan görüntüsü ile çok rahatsız edici bir durum. Günlük hayatı olumsuz etkileyen bu durumun için doğal çözüm yolları bulunuyor.

Tıkanan lavabolar ya da evdeki diğer giderler, ortalığı savaş alanına çevirip sizi sinirlendirebilir. Çoğu zaman denememize rağmen tıkanıklığı açmak bizi çokça uğraştırabilir. Genellikle marketten lavabo açıcılar alarak bu durumla başa çıkmaya çalışırız. Ancak bazı yöntemler var ki kimyasala ihtiyaç duymadan bu durumdan kurtulabilirsiniz.

KARBONAT ve SİRKE

Tıkalı olan gidere, yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke döküp 15 dakika bekletin. Daha sonra sıcak su dolu bir çaydanlığı gidere boşaltın. Bu işlemle beraber lavabonuzun hemen açılacağını göreceksiniz.

Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün! Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

TEL KANCA

Eğer lavabo pompası veya kimyasal ürün kullanmak işe yaramıyorsa, tıkanıklığı açmak için bir tel kanca kullanabilirsiniz. Tel bir kancayı düz bir şekilde bükün ve tıkanıklığın olduğu deliğe doğru itin. Tıkanıklığı engelleyen cisimleri çıkarmak için tel kancayı yukarı aşağı hareket ettirin. Bu işlemle beraber tıkanıktık gidecektir. Ancak dikkatli olun hem lavabo çizilmeden hem kendinize zarar vermeden bu işlemi yapmaya çalışın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu