YAŞAM

Saç nezlesi de mi olur demeyin! Oluyor… Peki, saç nezlesine ne iyi gelir

Saç nezlesi, bazı durumlarda ortaya çıkan ve rahatsızlık veren durumlardan biridir. Peki saç nezlesine ne iyi gelir?

Abone Ol

Özellikle saçın yıkandıktan sonra tam anlamıyla kurumaması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Sadece duş kaynaklı değil ek olarak deniz ve havuzdan sonra da saçları hızlı bir şekilde kurutulmaması durumunda da ortaya çıkabilir. Bu ıslaklık durumlarında saç diplerinde batma ve yanma gibi belirtilerle saç nezlesi görülebilir. Sonrasında saç derisinde kaşıntılı ve ağrılı bir durum oluşabilir. Saç nezlesi, özellikle orta ve uzun saçlı kişilerde görülür.

Saç nezlesi belirtileri neler?

Yoğun saç dökülmesi

Saç diplerinde kaşıntı hissi

Saç diplerinde yanma hissi

Kıl köklerinde ağrı

Saçı topladığınızda sızlama

Saçların güçsüzleşmesi ve kopması

Saç nezlesine ne iyi gelir?

Saç derisinde temizlik

Saç nezlesi olması durumunda saçta oluşan yanma ve batma hissini rahatlatmak için saçın iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Saç derisi peelingi

Saç derisinin rahatlaması için, düzenli aralıklarla saç derisine peeling yapmak gerekebilir. Saç için özel olarak üretilen peelingler, saç derisini arındırarak rahatlama sağlar.

Yüksek ısıdan uzak tutmak

Yüksek ısıyla çalışan fön makinesi, saç düzleştirici ve saç maşası gibi ürünler saçın pH dengesini bozabilir. Bu da saç derisinde yanıklara sebep olabilir. Bu yüzden fön çekmek yerine saçın havlu ile kurutması önerilirken şekil verme işleminin de düşük ısıda yapılması gerekir.

Yıpranmış saçların onarılması

Saçların yoğun ısıyla kurutulması çok sert taranması ve buna benzer işlemlerin uygulanması yıpranmaya sebep olabilir. Saç kremleri ve hafif saç maskeleriyle saçın daha yumuşak olması ve kolay taranması sağlanabilir.