Pek çok kişi sabahları hiç dinlenmemiş gibi uyanıyorum, canım hiçbir şey yapmak istemiyor, halsizim ifadelerini kullanır. Bunun genellikle günlük hayatın stresi ve temposundan dolayı olduğu düşünülür. Ancak kronik hale gelmiş bir durum varsa ciddi hastalıkların sebebi olabilir.
Yaşanan bu durum üşengeçlik mi yoksa bir hastalığın habercisi mi bunu bilmek ve ona göre önlem almak gerekiyor.
SABAHLARI YORGUN OLMANIN KAYNAKLANABİLECEĞİ SEBEPLER
Kansızlık: Yorgunluk en fazla kansızlık durumunda yani anemide görülür. Bunun için bir doktora görünmeli eğer sebebi kansızlıkla doktor kontrolünde tedavi edilmelidir.
Depresyon ve stres: Depresyon yorgun olmaya, hiç bir şey yapmama isteğine sebep olan ruhsal bir durumdur. Aynı şekilde fazla stresli durumlarda da bireyler kendini halsiz hissedebilir.
Tiroit hastalıkları: Bu hastalık türü insanı tembel denilecek duruma getirir. Kişi kendini sürekli, yorgun, bitkin, güçsüz hissedebilir.
Kanser: Sürekli olan bitkinlik, yorgunluk durumu onkolojik hastalıkların sebebi olabilir. Çünkü kanser hücreleri vücuttaki tüm organların sistemini bozar. Kansızlık, iştahsızlık beraberinde yorgunluğu da getirecektir.
Kalp hastalıkları: Yorgunlukla alakalı gibi görünmese de tam tersine kalp yetmezliğinde en önemli belirtilerden biri yorgunluktur. Kişi ufak hareketlerde bile nefessiz kalabilir.
Eğer normalde yorulmadan yapılan işler bir an da eziyet gibi olmaya başladıysa, bu yorgunluk isteksizlik kronik bir hale geldi ve düzelmiyorsa. Mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.