YAŞAM

Pazartesi sendromu nedir ve nasıl atlatılır

Pazartesi sendromu bilimsel bir kanı olmamakla birlikte Pazar günlerini tatille geçiren insanların ortaya koyduğu bir olgudur.

Abone Ol

Hafta sonu tatilinden sonra işe geri dönme stresini yaşama Pazartesi sendromu denir. Haftanın ilk iş günü olması, tatilden dönmüş olma sebebiyle adapte olmak zor olduğu için bu duruma Pazartesi sendromu adı verilmiş.

Bu olgu, haftanın ilk iş gününde adaptasyon sorunu yaşayan insanlar için söylenmiş bir söz. Herhangi bir bilimsel kanıtı olmaksızın sadece insanların sözlerinden ibarettir.

Pazartesi sendromu nedir?

Pazartesi günü haftanın ilk günü olması nedeniyle çalışan kişiler üzerinde psikolojik bir etki yaratıyor. Bazı insanlar bu günü tatil dönüşü, yoğunluk, stresli iş hayatı olarak görüyor. Bu nedenle pazartesi gününün insanlar üzerinde pek çok etkisi var. Öte yandan sorun günün kendisinde değil insanların ona yüklediği anlamda.

Pazartesi sendromu neden olur?

Haftalık tatilin bitmiş olması, yeniden iş temposu ve stresinin başlaması, öğrenciler için okulun başlaması bu güne denk geldiği için pazartesi gününe karşı insanlarda bir iticilik oluşur. Tatilin bitmesi insanlar üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Pek çok insan için tabi ki tatil çalışmaktan veya okula gitmekten daha iyi bir seçenektir. Bu sendrom insanlar üzerinde tamamen psikolojik bir durum sonucu ortaya çıkar.

Pazartesi sendromu nasıl atlatılır?

Bu durumdan kurtulmanın tek yolu bakış açısını değiştirmek. Tamamen psikolojik olan burumdan farklı şekilde kurtulmak mümkün değil. Pazartesi sendromunu atlatmak için, kendinize yeni bir haftanın güzelliğinden, yeni başlangıçlardan bahsedin. Her yeni başlangıcım yeni fırsatlar olduğuna kendinizi ikna ederek yeni bir tatilin kapıda olduğunu söyleyin. Pazartesi sendromu yaşayıp yaşamamak tamamen sizin elinizde.