Erzincan'da insanların çipli kimlik kartını aldıktan sonra 200 tl'lik hediye çeki dağıtan ekip gözaltına alındı. Erzincan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda vatandaşın kimlik kartı karşılığında 200 tl'lik hediye çeki dağıtıldığı öğrenildi.

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları sağanak altında Gazze için "sessiz yürüyüş" yaptı Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları sağanak altında Gazze için "sessiz yürüyüş" yaptı

Kimliklerini verdikten sonra zincir market kartları ile 200 tl'lik alışveriş hakkına sahip olan vatandaş, bu hak karşılığında kimlik bilgilerini de dolandırıcılara kaptırmış oldu. Erzincan'da bazı mahallelerde muhtarların da gayri ihtiyari bir şekilde karıştığı bu durum, Erzincan polisin müdahalesiyle önlenmiş oldu. Eski kimlik kartlarını kabul etmeyen, sadece cipli kimlik kartları karşılığında yardım yapan dolandırıcılar neyi amaçlıyordu. Şu an için bilinmiyor.  

Kimliklerini verip 200 TL'lik yardım kartı alanlar ne yapmalı ?

Kimlikleri kopyalanan ve bu bilgilerin farklı yönlerde kullanılmaması için bazı adımlar atılması gerekiyor. Öncelikle E-devletten kimlik ile yapılabilecek işlemlere kısıtlama getirmesi gerekiyor. Aynı zamanda kimlik ciplerinin de kopyalanmış olabileceği ihtimaliyle yeni kimlik müracaatı yapmaları gerekiyor. Aynı zamanda tüm bankalarda ve Papara gibi para platformlarında adlarına hesap açılıp açılmadığı yönünde kontrolleri sağlamaları gerekiyor. 

Yetkililer her ne ad altında olursa olsun kişisel kimliklerin kimseye verilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor...

Editör: Mücahit Özdemir