ÖSYM’den yapılan açıklamada, YKS sonuçları TYT, AYT ve YDT yani üç testin de sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

YKS SINAV SONUÇLARI NASIL, NEREDEN SORGULANIR? 

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı.

Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

Erzincan Diyanet Akademisi kuruldu Erzincan Diyanet Akademisi kuruldu

ADAYLARIN KAÇ ÜNİVERSİTE TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihlerinde adayların 24 hakkı bulunuyor.

2023 YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI AÇIKLANDI MI?

2023 YKS üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları henüz açıklanmadı. Bu yıla ait puanlar üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından belli olacak.

YKS sonuçları açıklanmasıyla birlikte ÖSYM tarafından yayımlanacak olan YKS tercih kılavuzunda 2 ve 4 yıllık bölümlerin en son alım yaptığı puanlar yer alacak.

2022 YILI ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

2023 yılı taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları açıklanmadığı için gözler 2022 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümleri taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlarına çevrildi.

Yükseköğretim Kurulu'nun resmi internet sitesi ''yokatlas.yok.gov.tr'' üzerinden geçmiş yıllara ait taban puanlar, üniversite kontenjanlar gibi pek çok bilgiye ulaşılabiliyor.

Editör: Saliha Kara