Erzincan’da cumartesi günleri kurulan kapalı semt pazarında iftar öncesi Pazar yoğunluğu yaşandı. Tezgahlara uğrayan vatandaş ise fiyatlar karşısında çantasını nasıl dolduracağını düşündü.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları sonrasında sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesi hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını zor durumda bıraktı. Kurulan semt pazarında sebze ve meyve fiyatlarının geçen haftalara oranla yüksek olması vatandaşın cebini zorluyor. Ramazan ayı dolayısıyla, fiyatlarda yaşanan artış da pazara gelen vatandaşları zor durumda bırakırken, pazarcı esnafı ise fiyatların yükselmesini fırsatçılığa ve hava koşullarına bağlıyor.
Fiyatların vatandaşın bütçesini zorladığını dile getiren pazarcı esnaflarından Necmi Okumuş, şunları kaydetti: “ Ramazandan dolayı işler biraz hareketli yalnız fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaş şikayetçi oluyor bu durumdan. Çoğu malzeme olumsuz hava şartlarından dolayı yükseldi. Patlıcan, biber, salata olumsuz etkilendi. Verim az olduğu için fiyatlara yansıdı. Narenciyede üşüme olduğu için fiyatlarında yükselme yaşandı” diye konuştu.
Pazarda fiyatlar ise şu şekilde: Kıvırcık 35 TL, marul 20 TL, elma 35-50 TL, kabak 70 TL, soğan -patates 20 TL, çilek 200 TL, mandalina 60 TL, portakal 35 TL, domates 80 -100 TL, salata 70 TL, burokoli 80 TL, karnabahar 50 TL , mor lahana 55 TL, havuç 35 TL, kivi 75 TL