Bu bıçakların keskinliği diğerleri kadar aklımıza gelmese de çok önemlidir. İşte mutfak robotu bıçağını keskinleştiren yöntem.

Mutfakta elden düşmeyen pratiklik kazandıran eşyalardan biri de mutfak robotları. Normal şartlarda mutfak robotundaki bıçaklar çok keskin olur. Ancak bıçaklar çok kullanılırsa zamanla körelebilir. İlginç ancak bir o kadar basit bir yolla bıçaklarınızı bileyebilirsiniz.

YUMURTA KABUĞU

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Zamanla körelmiş bıçakları eskisi gibi yapmanın en etkili yolunun yumurta kabukları olduğunu biliyor muydunuz?  Kabuğun içerisinde doğal aşındırıcı maddeler olması işinizi kolaylaştıracak.

Yumurta kabukları bıçak yüzeyindeki mikroskobik düzensizlikleri ve körelmiş kısımları düzeltmeye yardımcı olur. Mutfak robotu içine atılan yumurta kabukları, bıçakların kenarlarını hafifçe aşındırır ve onları yeniden keskin hale getirir.

Kabukları içine atıp robotu çalıştırdığınızda bıçaklar dönerken, kabukların küçük parçaları bıçakların keskin kenarlarına çarparak hafif aşındırma yapar.

Genellikle Yumurta kabukları çöpe atılır. Ancak bu kabuklar mutfak bıçaklarını keskinleştirmek için kolayca kullanılabilir. Bunun için yapılması gereken tek şey, kabukları robotun içine parçalar halinde koymak üzerine bir miktar su döküp çalıştırmak. İşte bu kadar basit. Öte yandan buz küplerini de bıçak keskinliği için kullanabilirsiniz. Buz küplerini mutfak robotuna atın ve kısa bir süre çalıştırın. Ayrıca bıçakları mutfak robotundan çıkararak bir bıçak taşı veya bileme taşı üzerinde bileyebilirsiniz.

Mutfak robotunun bıçak kalitesi için düzenli bakım yapılması gerekebilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu