Erzincan'ın aday öğretmenleri yemin etti Erzincan'ın aday öğretmenleri yemin etti

AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen projede çocuklara, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sıkça görülen afetlere yönelik afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar hakkında bilgi verildi.

Gazi İlkokulu’nda düzenlenen proje  MEB AKUB üyesi İpek Koç tarafından anlatılan masalla başladı. Ardından MEB AKUB üyesi öğretmenlerin oynadığı tiyatro gösterisi ile devam etti. Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi”  (5)_1280x960

Etkinliğin devamında konferans salonunda bulunan öğrenciler siren sesi ile birlikte  'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı. 

Ardından öğrenciler öğretmenler eşliğinde okul bahçesina tahliye edilerek burada eğitime devam edildi. Her sınıfın öğretmeni yoklama alarak eksik öğrenci var mı diye kontrol etti. 

Etkinliğin son kısmında okul bahçesinde kurulan AFAD çadırlarında öğrencilere olası afet sonrası yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgi verildi. Ardından Kızılay gönüllüleri tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi.Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi”  (2)_1280x960

Proje hakkında bilgi veren MEB AKUB üyesi öğretmen Emrah Çelebi, projenin geçen yıl başladığını ve 6 okulda uygulandığını belirtti.

“Hedefimiz Erzincan il ve ilçelerinde bulunan 65 anaokulu ve ilkokulumuzda bu projeyi uygulamak.  Proje sayesinde tahmini 16 bin öğrencimize afetler karşısında doğu davranış kazandırmayı hedefliyoruz” diyen Çelebi, çocukların bu kazanımı elde etmesi için güzel sanatlar ve tiyatrodan yararlandıklarını aktardı.

MEB AKUB üyesi öğretmen Kasım Kalkan ise daha önce projeyi seminer olarak yaptıklarını ve çocuklarla sadece sözlü olarak kurulan iletişimin istenilen sonucu vermediğini dile getirdi. Kalkan, “Bunu masallaştırırsak ve tiyatro ile birleştirirsek daha güzel olur diye düşündük. Şu an onu yapıyoruz ve aldığımız sonuçlar bizi mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.
 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
 

Editör: Sena ERDOĞAN