Bazen kat kat giyinseniz bile üşümekten kurtulamazsınız. Hatta hiç kimsenin üşümediği ortamlarda siz üşürsünüz. Uzmanlara göre bu sorunun altında demir eksikliği yatıyor olabilir. Demir eksikliği, vücutta pek çok olumsuz etkiye sebep olabilir. Bunlardan biri de el ve ayakların üşümesidir. Bunun sebebi Demir eksikliği olabilir. Peki Demir eksikliği yaşayanlar ne yapmalı?

Öğrenenler kuyumcuya koşuyor… Hem ceplere hem kadınlara faydalı Öğrenenler kuyumcuya koşuyor… Hem ceplere hem kadınlara faydalı

DEMİR EKSİKLİĞİNE KARŞI LİMON VE HURMA

İki malzemeyle hazırlanan doğal karışım sayesinde kansızlık riskini azaltabilirsiniz. Yapacağınız işlem çok basit, hurmanın içine birkaç damla taze limon sıkıp yiyin. Bu doğal karışımı ara ara tükettiğinizde demir eksikliğinden zaman içerisinde kurtulmanız mümkün.

Hurma yüksek oranda demir içeren bir gıdadır. Limonun C vitaminiyle de bir araya gelince demir seviyelerinin yükselmesine yardımcı olur. Ancak bu karışımın faydalı olması için limonun mutlaka taze olması gerekir. Çünkü C vitaminini taze limondan almak önemli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu