Lokman Gültekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Tercan Belediyesinin izlemiş olduğu şeffaf belediyecilik için öncelikle teşekkür ediyorum. Ben başkanlığım döneminde yapılan işler ve miktarları konusunda bilgilendirme yapıyordum. Yapılan işlere karşılık da belediyemizin su dahil geliri olmadığından her belediye gibi İller Bankasından kredilendirme yolu ile yapıldı. Burada eksik olan şu var ki keşke borçların karşılığına hangi işlerin yapıldığı yazsaydı. 2019 da devraldığım dönem 21 milyon TL karşılığı borcun şu an faiziyle beraber ne kadar yaptığı.

25 milyona yakın yapıyor. Geriye 56 milyon TL gibi bir rakamdan bahsediliyor, Tercan ilçemizin yaklaşık 70 yıldır yapılmayan içme suyu ve kanalizasyan sorununu tamamen çözerek %50 si hibe olmak üzere yaklaşık 15 milyon TL’ye yapıldı. Fazlası vardır takılmıyorum. 29 Belediye personelimizin kıdem tazminatları ve izin paraları ödendi bunlarda 10 milyonu aşıyor. Tercan da üst yapı çalışmaların da 50 km ye yakın sıcak asfalt çalışması yapıldı. Bunlarında bedeli 5 milyondan fazla. Yine Belediyemize alınan küçük kepçe ve servis otobüsü için (bir kısmı için) kredi kullanıldı. Ayrıca semt pazarı ve hayvan pazarı için aldığımız desteğin haricinde yaptığımız ödeme her şeyi açığa çıkarıyor. Şimdi bu hizmetleri yaptırmayı düşünseniz sadece altyapıyı 200 milyona yaptıramazsınız. İyiki yapmışız da bugün yapılması imkan dahilinde olmayan sıkıntıdan ilçemizi kurtarmışız. Keşke bunlar daha önce çok daha ucuz fiyatlara yapılıyordu, o zaman yapsalardı biz borçlanmazdık.

Ayrıca balıkçılık projesinden belediyemize sağladığımız toplamda 14 milyona satıldı. Bunun 2,5 milyonu KUDAKA’nın diğeri belediyemize gelir sağlıyoruz. Halen 5-6 milyon alacağımız var, benim zamanıma yetişmediği için piyasaya biraz borç kaldı ama şimdi Belediyemiz o parayı elbette ki alıp hayırlısıyla kullanacak.

Arabaların, kepçenin bakım onarımları ve akaryakıt artı elektrik parası şu anki başkanımızın da önünde büyük problem. Aynısını yaşayacak başka çaresi yok. Ayrıca 30 yakın personel almışız işsizimize destek olmuşuz, hiç pişman değilim onların mutluluğunu görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayrıca yapılan diğer işleri Türkiye de örnek projelerin ilçemizde öncüsü olduk. Çavuşlu deresi ıslahı, kentsel dönüşüm, piknik alanı, çocuklar için havuz, çarşı içi ve Atatürk mah parkelendirme çalışmaları fiyatlandırmalarını siz yapın borç durumumuzu siz hesaplayın. Benim bunların hepsini karşılayacak param yok. Mecburen bu yolla yapacaktık iyi ki yaptık. Alınan arabalar ve makine ekipmanı siz hesaplayın. Bugün bu işleri 500 milyona yaptıramayız, Rabbime şükürler olsun meclis üyesi 11 çok kıymetli arkadaşlarımla bunların üstesinden geldik. Ayrıca nereye gittiysek Tercan’ı Tercanlıyı temsil noktasında gururlandırdık. Bunları sitem olsun diye değil bilgilendirme amaçlı yapma gereği duydum. Ben de pankart astım ama üçüncü ayımda idi. Kasada 6 milyon para bıraktık sözlerinin dedikodusuyla başa gelemediğimizden ıspat amaçlı yaptım. Ayrıca ben hemen il başkanlığını arayıp pankartın kaldırılmasını da talep etmiyorum çünkü o bizim ne kadar çalıştığımızın göstergesidir.

Artık bize düşen yeni seçilen Başkanımıza destek olmak benim karşılaştığım sıkıntılarla onun karşılaşmaması. Sonuçta Tercan kazanacak. Tabi ki partimin adayı dostum Alper’in kazanmasını çok isterdim ama takdir bu. Cumhur ittifakı şuuruna yakışır bir şekilde Başkan Sn Mehmet Yılmaz’a başarılar diliyorum.

Şimdi aklıma geldi kusura bakmayın, Tercan’a vizyon olacak bir Başkan konukevi yaptık. Valilerinden Milletvekillerine hepsinden takdir aldık. Burada kullanılan ikramları da şahsımız için kullandıklarımızı kendi cebimizden, misafirler için olanları mevzuat dahilinde bütçeden karşıladık. Doğrusu da gereği de budur. Ama içimizdeki bazı tescilli menfaatçiler işi çereze kadar ucuzlattılar, kendilerine yakışanı yaptılar hepimiz onları çok iyi biliyoruz ve dikkate almıyorum. Helal haram noktasında kime ye söz bırakmayız Allahın izniyle. Onlara asla hakkımı helal etmiyorum.

Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor Erzincan Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor

Tercan’ımıza yapılan hizmetlerin hepsinin altında imzası olan Milletvekillerimize, İl Başkanıma, ilçe teşkilatıma, belediye meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Lütfen yorum ve beğeni yapmayın. Dedikodudan uzak, küsün olmadığı, eski komşuluk ilişkilerimizin canlandığı bir Tercan görmek dileğiyle.”

Editör: Adem Küçükkaya