Kombiler su, doğal gaz ve elektrik aksamlarına sahip karmaşık cihazlardır. Güvenlik, verimlilik ve öngörülebilir arızaların önlenmesi için kombinize her sene mutlaka bakım yaptırmanız gerekir. Yetkili servis senelik bakımda kombinizin tüm emniyet kontrollerini yapar. Kombi mekanizmasını oluşturan; yanma odası, brülör, elektrot testleri ve kalorifer filtresi temizliği gibi işlemlerin de yapılarak cihazınızın verimli ve ekonomik çalışması sağlanır.

Periyodik kombi bakımı belirli aralıklarda ürünün ihtiyacına göre uzman kişilerin kontrolünden geçmesi ve problemin giderilmesidir. Kombi tesisat bakımı da bu işlemlerin içinde yer almaktadır. Çünkü kombinizin çalışmasını ve verimliliğini tesisatın ve cihazın parçalarının durumu doğrudan etkilemektedir.

Kombi Bakımı hangi aralıkla yapılmalı?

Kombi bakımı ne zaman yapılır? sorusunun net bir cevabı yok. Ancak, alanında uzman kişilerin belirttiği uygulama biçimine göre her kış mevsimi öncesinde genel bir kombi bakımı yapılması gerekir.
Tabi sadece kış mevsimi öncesinde değil aynı zamanda yaz mevsiminin başlangıcında da bakım yaptırmanız mümkün. Ancak yılda 1 kez bakım yaptırmak şart.

Yılda 1 kere yaptırmassam ne olur?

Örneğin; kış mevsimi öncesinde bakım yaptırmadınız ve soğuk havalara bakımsız kombi ile girdiniz. Havanın en soğuk günlerinden birinde kombinizin arıza yaptığını düşünün. Sezon içerisinde sizin gibi birçok kişi aynı durumdan şikayetçi ve servis ya da ustaların çalışma saatleri yoğun.

Havalar Soğuyor! Araç Bakımına Dikkat! Havalar Soğuyor! Araç Bakımına Dikkat!

Bir nevi, kışın ortasında ısınma ve ısıtmadan mahrum kalacaksınız. Yoğun sezon içerisinde hem ustayı zor bulacaksınız hem de daha yüksek maliyetle karşı karşıya kalacaksınız. İşte, hem konforunuzdan olmamak hem de yüksek ücret ödememek için kombi bakımının her sene periyodik olarak yapılması gerekir.

Kombi bakımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların en önemlisi belki de temizleme ve bakım işlemlerinin tümünün profesyonel bir uzman tarafından yapılması. Aksi takdirde bu işlemlerden randıman almak pekte mümkün değildir. Sektörde 20 yıldan fazla süredir hizmet veren Üçay Mühendislik olarak her türlü kombi, radyatör ve doğal

Ayrıca, kombi bakımının yanı sıra radyatör bakımı da bir o kadar önemli. Çünkü ortamın ısınmasını sağlayan asıl cihaz radyatör. Eğer radyatörlerin suyu değiştirilmediyse ya da havası alınmadıysa, tam olarak ideal ısınma gerçekleşmez. Bu yüzden kombi bakımı yaptırmak için servis ya da usta çağrıldığında radyatörlerin bakımının da yaptırılması gerekir.

Editör: Merve Kiraz