Hazırlıklarını Erzincan Ülkü Spor Kompleksinde sürdüren oyuncularımız “Hedefimiz playoff’ta Erzincan’ımızı en iyi şekilde temsil ederek bir üst tura adımızı yazdırmak için sahada tüm gücümüzle mücadele ederek bir üst tur vizesi almak  ve yolumuza devam etmek için yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürerek hedefimize ulaşmak istiyoruz.” Dediler.

  Teknik direktör Hakan Or nezaretinde çalışmalarını sürdüren Erzincan Gençlergücü kadın futbol takımında oyuncuların hırslı oldukları gözlendi.  Sezonu ve Play Off maçları öncesinde takımın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gençlergücü kadın futbol takımı teknik direktörü Hakan Or takımın sesi olması dolayısıyla basın mensuplarına teşekkür ederek yaptığı açıklamasında; 2022-2023 sezonuna yapılan transferle ile iddialı olarak başladıklarını fakat hakem ve bireysel hatalardan dolayı yaşadıkları puan kayıpları ile başlarda gurubun ortalarında yer aldıklarını hatta düşme potasına kadar indiklerini söyledi. 

Takımın kalitesini daha sonraki maçlarda göstererek topladıkları puanlarla yeniden üst sıralara yükselmesi ile Play Off’lara kaldıklarını söyleyen Or; 'Biz gurup maçlarına başladığımızda direk gurup lideri olarak 1. Lige yükselmeyi hedeflemiştik. Fakat şuan Play Off lara kaldık. İnşallah burada başarılı olarak 1. Lige çıkacağız. Erzincan’ımızın da bizlere güvenmelerini istiyoruz. Biz takımımıza güveniyoruz. Yaz kış demeden çalıştık, bu çalışmalarımızın karşılığını Play Off larda alacağımıza inanıyorum'. 

Yeni Malatyaspor, Manisa FK maçı hazırlıklarına başladı Yeni Malatyaspor, Manisa FK maçı hazırlıklarına başladı

22 Haziran’da Ankara’da oynanacak olan Play Off maçları ile ilgili bilgi veren Teknik Direktör Hakan Or; “İlk maçımız Konyaaltı kadın futbol takımı ile oynayacağız. Bu maçı kazandıktan sonra diğer guruptan gelecek takım ile oynayacağız. İnşallah bu iki maçı da kazarak gülen taraf olur ve 1. Lige çıkarız. Takım Katanımız Şeyda’nın sakat diğer arkadaşların bu eksikliği dolduracağına inanıyorum. Erzincan’da Kadın futbol takımının varlığından hala birçok kurum ve kuruluşun haberleri dahi yok, sadece oyuncuların yakınlarının maçları takip ediyor. Bizler deplasmanlara gidiyoruz. İnanın sanki üst liglerden bir  erkek takımı gibi seyirci yoğunluğu olan şehirlerin ve insanlarının ilgi gösterdiği kalabalık seyircilere karşı maçlar oynuyoruz. Erzincan’da bu ilgisizliği anlayamadık. Sebep biz miyiz, Yoksa oyuncularımız mı. Neden ilimizinde 1. Ligde mücadele eden bir kadın futbol takımımız olmasın. Destek gördüğümüz takdirde 1. Lige çıkar ve 1. Ligde de başarılı oluruz diyebilirim” dedi.

Çalışmalarını çok sıkı şekilde sürdürdüklerini söyleyen Takımın kalecilerinden Simge Cam, kaleyi rakip oyunculara kapatacaklarını Play off maçlarında gol yemeden 1. Lige çıkacaklarına inandığını söyledi. Takımın tecrübeli oyuncularından Aleyna Yasemin Eroğlu ise takım oyunu ile iki maçı da kazanacaklarını ve 1. Lige yükseleceklerine inandıklarını söyledi.

Eyyup TAŞ

Editör: Saliha Kara