Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, velilere kırtasiye alışverişi hakkında uyarılarda bulundu. Şendil, "Tüketiciler ürün alırken mutlaka etiketine bakmalılar, ambalajlı, üreticisi ya da ithalatçısı belli yani bir kimliği olan ürünleri tercih etmeliler." diyerek velilerin güvensiz ürünlerden şüphe etmeleri durumunda Alo 175 hattını mutlaka aramaları gerektiğini belirtti.

Ürün ambalajlarınının dikkatle incelemesine dikkat çeken Şendil,  özellikle boya kalemlerinde 'CE' işareti ve 'EN71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığına bakılması gerektiğini aktardı.  Şendil, sprey boyalarda ise yapıştırıcılarının su bazlı olması ve solvent içermemesi konusunda hassas olunması gerektiğini söylerken velilerin oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan ürünlerin hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dikkat etmesi erektiğinin altını çizdi.

Şendil, ürün fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 40-75 oranlarında arttığına işaret ederek, tüketiciler için piyasada farklı fiyat aralıklarında çok sayıda ürün seçeneği bulunduğunu, 200 liraya da 800 liraya da okul çantası alınabildiğini anlattı. Bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 20, bazısında ise yüzde 10 KDV uygulandığını belirten Şendil, geçmişte pek çok üründe yüzde 8 olan KDV'nin kısa süre önce Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle artırıldığını anımsattı.

Türkiye'deki özel üniversiteler hangileri? Türkiye'deki özel üniversiteler hangileri?

Editör: Sena ERDOĞAN