SAĞLIK

Kendinizi kışa hazırlayın!

Havaların soğuması ve kar yağışlarının başlaması ile hastalık bulaşma riski de artmış oldu.

Abone Ol

Havaların soğuması ile birlikte bağışıklık sistemi zayıflar, hastalıklara eğilim artar. Bu arada metabolizma hızı da yavaşlamaya başlar. Dolayısıyla bu aylardan itibaren beslenmeden uykuya kadar her alışkanlığı gözden geçirip, bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. 

Beslenmede taze, temiz ve organik sebze ve meyve tüketilmelidir. Bol miktarda antioksidan, anti-kanserojen ve vitamin içeren sebze-meyvelerden yeterli miktarda tüketmeye gayret edilmeli. Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, roka, marul, maydanoz, semizotu sık tüketilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler bol miktarda Omega-3 içerir ve bu faydalı yağ metabolizmayı hızlandırıcı, kanın akışkanlığını kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. 
Diğer yandan enfeksiyonlara karşı hijyen kuralları ihmal edilmemeli. Yeterli ve kaliteli uyku, ritme uygun olarak gece 23.00 gibi yatağa girmek, sabah 06.00-07.00 gibi uyanmak sağlık açısından son derece önemli. Kaliteli ve yeterli uyku, sağlıklı beslenmeyi ve fizik egzersizi tamamlayan en önemli unsurdur. Uyku, vücudun tamir ve bakım sürecidir. Uykuda vücut yenilenir. Günlük en az 2 litre su tüketilmelidir. Sabah erken saatlerde veya akşam yapılacak tempolu yürüyüşler sindirim sistemi için oldukça önemlidir.