Hem hayvanlarda hem insanlarda kaşınma durumu sıklıkla görülebiliyor. Peki ama kaşınmaya ne sebep oluyor? Yapılan bir araştırmada kaşınmaya neyin sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar…

Yakın zamanda Cell dergisinde yayınlanan bir çalışmada Harvard Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanları insanların neden kaşındığı keşfetti.

Zaman zaman sinir bozucu hale gelen kaşınma aslında vücudun bir tepkisi ve bu tepkiye vücutta bulanan bir bakteri neden oluyor.

Staphylococcus aureus olarak bilinen bakterilerin sinir hücrelerini tam anlamıyla değiştirmesi nedeniyle kaşınma hissi oluşuyor. Böylece bakteriler sinirdeki bir proteini harekete geçirerek, kimyasal salgılıyor ve bu hareketlilik beyne 'kaşıntı' olarak iletiliyor.

Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler

Vücutta denge halinde olan bu bakteri çeşidi arttığı zaman fazla kaşıntıya neden oluyor. Fazla kaşıntı ise egzama atopik dermatit gibi hastalarda ki aşırı kaşıntıyı açıklıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN