Erzincan’da kuşburnu, zorlu arazilerde toplanmaya başlandı Erzincan’da kuşburnu, zorlu arazilerde toplanmaya başlandı

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon, maceraperestlerin ve gezginlerin vazgeçilmez adreslerinden bir tanesi. Yaklaşık 25 km uzunlukta bulunan ve tam anlamıyla doğa harikası sayılan bu kanyonda yapılan tekne turu bölgedeki en popüler aktivitelerden birisi. 

Kemaliye kent merkeziyle birlikte 2021 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen kanyonda ayrıca base jump,kaya tırmanışı ve kano gibi bir çok spor ve aktivite yapılmakta.

Kemaliye İlçesine 9 km uzaklıkta bulunan kanyonun sol kuşağı olarak tabir edilen kısmında bulunan insan emeğiyle açılmış tünellerden geçerek yürüyüş yapabileceğiniz, yürüyüş yaparken bu eşsiz manzarayı izleme fırsatı bulacağınız alanlar bulunuyor. Bu alanda oturup manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

Karanlık Kanyona gelmişken yapılabilinecek en muhteşem aktivite köprünün hemen yakınından kalkarak sizlere keyifli bir gezi sunan Motorlu Gezi Botlarıyla küçük bir Kanyon turu. Bu tur sırasında adeta fantastik bir dünyanın kapılarının aralandığını hissedecek enfes fotoğraf kareleri yakalayabileceksiniz. Doğanın enfes görüntüsüyle sakin ve huzurlu dakikalar yaşayacağınıza garanti verebiliriz.

Karanlık Kanyon Tekne Turu (1) 1008X960

Editör: Merve Kiraz