Bazen evin güneş almaması veya pencere önünde uygun yer olmaması ev bitkisi sevenleri kısıtlayabilir. Öte yandan karanlık odada bile yetişebilen ve sevebileceğiniz ev bitkileri var.

Bitkiler evimizde, balkonumuzda veya çalıştığımız ortamda havayı değiştirip renk katmak için seçebileceğimiz muhteşem tercihler. Bazı çiçekler var ki neredeyse kendi kendini yetiştirip yüksek ışık istemeden büyür ve bizlere görsel şölen sağlar.

İşte sizi yormayacak bazı çiçekler:

Dua çiçeği:

Literatürde adı calathea olarak geçen bu çiçek toplum içerisinde dua çiçeği olarak tanınır. Desenli yapraklara sahip bu çiçek odanız için harika bir dekorasyon önerisi. Bu bitki doğrudan güneş ışığını sevmez. Karanlık odalarda olmayı tercih eder.

Aptal baston çiçeği:

Bu çiçek neredeyse hiç ışık istemez.  Parlak ve yumuşak yapraklara sahip olan bu çiçek özellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha da güzelleşir.

Kurdele çiçeği:

Sofradan eksik etmeyenler şanslı: Sonbaharın şifası, faydası saymakla bitmiyor, çorbası da lezzetli oluyor Sofradan eksik etmeyenler şanslı: Sonbaharın şifası, faydası saymakla bitmiyor, çorbası da lezzetli oluyor

Kurdele çiçeği, uzun süre güneş ışığı almadan yaşayabilir. Görüntüsünün yanı sıra evde ki havayı temizleme özelliği de vardır.

Salon yaprağı:

Hemen her evde olan, gölgede sıcakta, soğukta kolaylıkla barınabilen bir bitki. Bu bitki oldukça yavaş büyür.

Eğrelti otu:

Genelde bu bitkiyi pazarda meyve ve sebzelerin altında süs olarak görmeye alışığız. Ancak evlerde de kolayca bakılabilen bir bitki.2 binden fazla türü olan eğrelti otu, gölgede yaşar ama sıcak havalarda mutlaka yapraklarına su püskürtülmelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu