Son dönemde tüm gençlerin kulağından çıkartmadığı kablosuz kulaklıkların potansiyel sağlık risklerini beraberinde getirdiğini biliyor muydunuz?
Bilim adamları tarafından sıkça belirtilen ortaya çıkabilecek sağlık sorunları hiç de hafife alınacak cinsten değil. Kanser, genetik hasarlar, nörolojik bozukluklar, öğrenme ve hafıza açıkları ve diğerleri arasında üreme sorunlarının da uzmanlar tarafından bahsedildiği bu hayat emici cihazları kullanırken bir kez daha düşünmekte yarar var.
Hareket alanını sınırlaması dolayısı ile kablolu kulaklıkların tarihe karışmaya başlaması kablosuz kulaklıkların üretimi ile gerçekleşmeye başladı. Bir çok insanın kullanırken baş ağrısı beraberinde çene kısmında baş gösteren ağrı şikayetleri aslında olayın ciddiyeti hakkında mesaj veriyor.
Uzun süre kullanmanın duyu kayıplarını beraberinde getireceğinin belirtildiği bu cihazlar bluetooth sistemiyle çalışmakta. Yani kulaklık aktif hale getirildiğinde kişiyi Radyo frekans radyasyonuna maruz bırakmakta.
Peki Bluetoothun oluşturduğu manyetik alan kulağa zarar veriyor mu? Bu konu ile ilgili net bir açıklama maalesef ki henüz yok. İleriki dönemlerde birçok hastalığa davetiye çıkarma riskinin yüksek olduğu ise vazgeçilemez bir gerçek. Bu sebeple az ve dikkatli kullanımı gelecekte yaşam kalitemiz için büyük önem arz ediyor.