Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 şubat tarihinde yaşanan göçük haberinden sonra 9 işçi toprak altında kalmış, 1 haftasüren kurtarma çalışması ve çabalar yeni bir göçük tehlikesinin ardından durdurulmuştu.

Ailelerin endişeli bekleyişleri sürerken yapılacak olan çalışmalara ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Bilindiği gibi Sabırlı Deresi tarafında 6, manganez ocağı etrafında ise 3 işçinin arama çalışmaları devam ederken yeni bir göçük tehlikesinin oluşması sebebiyle arama çalışmaları durdurulmuştu. 

Şanlıurfa'da 5 Günlük Toplantı ve Gösteri Yasağı! Şanlıurfa'da 5 Günlük Toplantı ve Gösteri Yasağı!

Bölgeden gayrı resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre kalan siyanürlü alanın da eski göçüğün üzerine kayması için dinamitleme çalışması yapılacağı iddia edildi. Bu konudan ise yakınlarına ulaşmayı amaçlayan aileler şikayetçi. Ancak yeni can kayıplarına sebebiyet verilmemesi için tek çarenin bu olduğu düşünülüyor.

13 Şubat tarihinde yaşanan toprak kaymasının Sabırlı deresinden kaldırılması için 400 bin kamyonluk nakliye hareketine ihtiyacın olduğunu dile getiren kayıp yakınları, yeni patlamanın ardından gerekecek kamyon sayısının 800 - 900 binlere çıkacağını, bunun ise yakınlara ulaşılma ihtimalini iyice geriye atacağını ifade ediyor. 

  Madenci yakınları, günlük bin veya bin 500 kamyonluk toprak çekiminde bile maden işçilerine ulaşma süresinin iyimser bir ifadeyle 533 güne karşılık geleceğini söylüyor.

Anagold Altın Madeninde Manganez ocağının bulunduğu nokta. Bu noktada 3 madencinin olduğu düşünülüyor.

Altın Madeni Anagold Kaymanın Yaşandığı Bölge 1280X905

Editör: Mücahit Özdemir