EĞİTİM

İdealist müdür, mutlu çocuklar

Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi’nde uygulamaya konulan “koçluk sistemi” ile öğrencilerin başarı seviyeleri ve moral düzeyleri yüksek tutulmaya çalışılmakta

Abone Ol

Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi’nde her öğretmene 4 öğrenci tanımlanarak koçluk sistemi uygulanmaya başlandı. Öğrencilerin başarı durumlarının takibi yapılarak rehberlik hizmeti verilecek.

Danışmanlık hizmeti, sadece akademik hayatlarında değil, sosyal hayatlarında karşılaşabilecekleri her şeyi içermekte. Yalnızca akademik anlamda başarılı çocuklar değil, sosyal hayatlarında da “ mutlu çocuklar” arzu edilmekte. Bu nedenle projenin içerisine aileler de dâhil edilmiş. Proje şöyle işliyor: Öğrencilerin deneme sınavlarında aldıkları sonuçlara göre başarı grafikleri hazırlanıyor. 

Her hafta gelişimlerindeki ilerlemeler takip ediliyor. Aynı zamanda günlük soru çözümleri alınıyor. Kaç soru çözüldü, doğru ve yanlış yapılan sorular öğretmenlerle beraber kritik ediliyor ve grafiklere kaydediliyor. Her hafta sonu durum değerlendirmesi yapılıyor. 

Konu ile görüştüğümüz Coğrafya öğretmeni Celil Yalçı; Projeyi okullarına 2023 döneminde atanan yeni müdür Harun Şimşek’in başlattığını söyledi. 

Yalçı şu açıklamalarda bulundu; İdareci ve öğretmenlerle olan İlk toplantısında müdür bey; “eğitimde kaliteyi arttırmak için farklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Öncelikle Çocukların motivasyonunu artırmamız gerekiyor. Bunun içinde çocuklarla olan temasımızın artması lazım. Onların hayatlarına dokundukça kendilerini daha iyi hissedeceklerdir. Moral seviyesi yükselen çocuklar akademik anlamda daha başarılı olacaklardır.” 

Celil Yalçı, müdür Beyin görev anlayışı, idare, öğretmen, öğrenci ve aileler üzerinde pozitif etki yapıyor. Yaşadığımız hayata uygun insan yetiştirmek inanıyorum ki bütün öğretmenlerin amacıdır. Ama bazen hareket için itici bir güç lazım. İşte müdür bey bunu sağlıyor dedi. 

Müzik Öğretmeni Erkan Altın ise şu açıklamada bulundu; Müdürümüz Harun Şimşek’in öğretmenlerle olan iletişimi çok iyidir. Meslektaşlarını sürekli onure ederek yüceltmeye çalışır. Hastalandığınızda veya bir sıkıntılı anınızda hemen telefonun başında ne yapabileceğini sorar. Özel günlerde armağanı kapınıza ulaşmıştır bile. Bu ortam içerisinde insan işini yaparken acaba iyi yapıyor muyum diye bir mahcubiyet duygusuyla hareket ediyor.         Almanca Öğretmeni Gonca Atmaca ise; “okulun ilk günlerinde ders işlerken yeni atanan okul müdürümüz Harun Şimşek sınıfıma gelerek öğrencileri odasına çaya davet etti. Şuanda herhangi bir teneffüs saatinde müdür beyin odasında öğrencileri çay içip çikolata yerken, sorunlarını müdür beyle paylaştıklarını görebilirsiniz. Ayın belli günleri pansiyon da nöbet tutuyorum. Müdür Bey kahvaltısını her sabah öğrencilerle birlikte yapar. Onlara saygı duyduğunu görüyorum, yarının yetişkinleri gözüyle bakıyor”. 

Okul idaresinden ve uygulanan koçluk sisteminden duyduğu memnuniyeti anlatan 12. Sınıf öğrencisi Rümeysa Cemek; eksik kaldığımız yapamadığımız konuları öğretmenlerimizle beraber çözüyoruz. Şuanda hangi nokta da olduğumuzu, neleri yaparsak 1 ay sonra nerede olacağımızı söyleyerek bizlere bir rota belirliyorlar. Okul idaresi bizlere test kitapları hediye etti. Öğretmenlerimizle sürekli temas halindeyiz. Sadece okul içerisinde değil her yerde. İstediğimiz saatte telefonla arayabiliyoruz. Okul müdürümüzle beraber sinemaya gittik. Bizden sorumlu olan öğretmenimizle yemeğe gittik. Aynı şekilde ailem müdür beyin daveti ile misafir edildiler. Sadece derslerimizle değil yaşantımızın her boyutuyla ilgileniyorlar. Getirilen bu koçluk sistemi ile artık ailem derslerimle ilgilenmiyor, hiçbir şeyime karışmıyorlar. Çünkü her şeyin bir düzen dâhilinde yürüdüğünü görüyorlar" 

Okul idaresinden ve uygulanan koçluk sisteminden duyduğu memnuniyeti anlatan 12. Sınıf öğrencisi Rümeysa Cemek; eksik kaldığımız yapamadığımız konuları öğretmenlerimizle beraber çözüyoruz. Şuanda hangi nokta da olduğumuzu, neleri yaparsak 1 ay sonra nerede olacağımızı söyleyerek bizlere bir rota belirliyorlar. Okul idaresi bizlere test kitapları hediye etti. Öğretmenlerimizle sürekli temas halindeyiz. Sadece okul içerisinde değil her yerde. İstediğimiz saatte telefonla arayabiliyoruz. Okul müdürümüzle beraber sinemaya gittik. Bizden sorumlu olan öğretmenimizle yemeğe gittik. Aynı şekilde ailem müdür beyin daveti ile misafir edildiler. Sadece derslerimizle değil yaşantımızın her boyutuyla ilgileniyorlar. Getirilen bu koçluk sistemi ile artık ailem derslerimle ilgilenmiyor, hiçbir şeyime karışmıyorlar. Çünkü her şeyin bir düzen dâhilinde yürüdüğünü görüyorlar” diye konuştular.