DONDURMALI VE MEYVELİ CHEESECAKE

MALZEMELER

2 paket yulaflı bisküvi

1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

250 gram labne peyniri

500 gram sütlü dondurma

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

Ahududu veya çilek

Çikolata parçaları

YAPILIŞI:

Yulaflı bisküvileri küçük parçalara ayırın ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta kremalı karışım için sütlü dondurmayı oda sıcaklığında bekletin. Pudra şekeri ve suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri, derin bir kapta iyice karıştırın.

Dondurma, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın. 1 su bardağının yarısını krema ile doldurun. Üzerine yulaflı bisküvili karışımı ilave edin. 1 kat daha krema ekleyin. Hazırladığınız karışımı taşınabilir kek kalıbına koyarak buzdolabına kaldırın ve 6 saat kadar bekletin. Kıvam aldığında dolaptan çıkartın. İsteğe bağlı olarak üzerine çikolata parçaları ve meyveleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

EV YAPIMI ÇİKOLATALI DONDURMA

MALZEMELER:

300 gram süzme yoğurt

200 gram pudra şekeri

1 yemek kaşığı kakao

200 ml soğuk sıvı krema

1 çay kaşığı toz salep

90 gram bitter çikolata

YAPILIŞI:

Derin bir kapta süzme yoğurt ve pudra şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin. Soğuk sıvı krema mikserle yüksek devirde çırpın. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata, kakao ve salebi ekleyin. Şekerli yoğurt karışımını ilave edin. Daha sonra karıştırma işlemini orta devirde devam ettirin.

Streç film ile kaplanmış bir kâsenin içerisine karışımı ekleyin. Üzerini kapatıp buzlukta 10 saat bekletin ardından çıkarıp servis edebilirsiniz.

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

3-4 adet damla sakızı

YAPILIŞI:

Tereyağını eritip unu ekleyerek kavurun. Sütü ekleyip kıvam alıp kaynanana kadar karıştırın. Ardından şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyip altını kısıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Altını kapatıp mikserle 2-3 dakika çırpın. Daha sonra karışımı kuplara pay edip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek dolapta dinlendirin. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu