Aile 112'yi Arayarak Yardım İstedi

Hakkari'de 5 kişilik bir aile, Mergabütan Kayak Merkezi'nden dönerken araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Otluca köyüne doğru ilerleyen ailenin aracı, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yoldan çıktı. Aile bireyleri, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

AFAD Ekipleri Harekete Geçti

İhbar üzerine bölgeye AFAD'ın arama kurtarma ekibi yönlendirildi. Ancak bölgede düşen çığ nedeniyle araçla ilerleyemeyen ekipler, bir süre yürüdükten sonra ailenin bulunduğu noktaya ulaştı.

Ailece Seyahate %50’ye Varan Dev İndirim! Ailece Seyahate %50’ye Varan Dev İndirim!

Aile Güvenli Bölgeye Taşındı

AFAD ekipleri, mahsur kalan aileyi güvenli bir şekilde kurtararak bölgeden uzaklaştırdı. Aile bireylerinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Araç Kurtarıldı

İl Özel İdaresi ekipleri de olay yerine gelerek yolu açtı ve ailenin aracını saplandığı yerden çıkardı.

AFAD'dan Uyarı

AFAD yetkilileri, bölgede kar yağışının devam ettiğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. Özellikle araç sürücülerinin, yollarda buzlanma ve tipi nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Kaynak: aavideo