Gece saatlerinde batı ve İç Anadoluda başlayan karyağışına Doğu Anadolu genelinde kuvvetli olması bekleniyor bu nedenle hazırlıklı olunmalı. Bu geceden itibaren pazartesi öğlene kadar kar bekleniyor. Beyaz örtünün en kalın olacağı ve şehirlerarası yolların en çok etkileneceği yerler Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Artvin, Ardahan ve Kars olacak. Deprem bölgesinde Elbistan-Kayseri arasında da bu geceden itibaren kar bekleniyor.

Kar1 1280X617

Son dakika; İsrail’den bir siber saldırı daha! Ölü ve yaralılar var Son dakika; İsrail’den bir siber saldırı daha! Ölü ve yaralılar var

SICAKLIKLAR 0 DERECENİN ALTINDA

Karadeniz üzerinden hızla Anadolu’ya sokulacak bu yağışlı sistem ile sıcaklıklar iç kesimlerde -5°C ila 1°C arasına düşecek. Yollarda buzlanma, dik yamaçlı yollarda heyelan ve çığ düşmesi gibi riskler hayatımıza giriyor. Doğuda, herhangi bir şehirlerarası yola kış hazırlığı olmayan araçlarla çıkmamalı.

GELECEK HAFTA SICAKLIKLAR ARTIYOR

Gelecek hafta pazartesiden itibaren ise sıcaklıklar yeniden artıyor, gündüzler adeta bir mayıs havasına benziyor. İstanbul haftaya 18°C’lere, Ankara 12°C, İzmir 20°C’lere yükseliyor.

BATIDA KAR YAĞACAK MI?

Bir ısınma bir soğuma şeklinde ilerleyen kış havası henüz batı ve kuzeybatı kıyılarına kar getirmiyor. Yılbaşında kıyılar için kar görüntüsü alamıyoruz, yeni yılın ilk günleri muhtemelen mevsim ortalamasının üstünde sıcak havayla geçecek.

Editör: Saliha Kara